Naar inhoud
524 Header 2000x550px

Groenewoudstraat (onderdeel van Buitenhuizen Horst)

Aan de Groenewoudstraat in Horst wonen negen cliënten van Dichterbij. Zij hebben een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Een aantal van hen heeft daarnaast lichamelijke zorg nodig. Locatie Groenewoudstraat is één van de vier buitenhuizen van Dichterbij in Horst. De andere drie buitenhuizen staan aan de Deken CreemersstraatDe Drink en de Gastendonkstraat.

Wonen


Het huis heeft een knusse, gezamenlijke huiskamer. De bewoners komen daar graag samen om koffie te drinken, voor een spelletje of om tv te kijken. Ook de open keuken is een gezellige plek. We koken en eten er altijd met z’n allen. Iedereen helpt mee rond etenstijd. Wat doe jij graag? Wil je de vaatwasser inruimen of dek je liever de tafel? Of zet je vast koffie? In het huis heeft iedereen een eigen slaapkamer. Op de benedenverdieping zijn er drie en op de bovenverdieping nog eens zes. Ze hebben allemaal een eigen douche en toilet. En minstens zo belangrijk: je mag jouw slaapkamer zelf inrichten. Je familie vindt het zeker leuk om je daarbij te helpen! Achter het huis ligt een grote tuin. Daar kun je heerlijk rustig zitten of juist de gezelligheid opzoeken.

Dagbesteding en vrije tijd


Overdag ga je naar de dagbesteding. Er is van alles mogelijk. Bijvoorbeeld op de zorgboerderij of op een belevingsgroep. We kijken samen met jou wat bij jou past. Rond een uurtje of vier komt iedereen weer thuis. ’s Middags, ’s avonds en in het weekend doen we graag leuke dingen. Vaak krijgen we daarbij hulp van vrijwilligers en familie. Dan gaan we bijvoorbeeld lekker wandelen, iets drinken in het dorp of naar het zwembad.

Begeleiding


Voor jou is het belangrijk dat je weet waar je aan toe bent. De begeleiders zorgen daarom voor duidelijkheid en structuur. Ze kijken goed naar wat jij nodig hebt en spelen daar precies op in. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij je persoonlijke verzorging, maar ook op andere gebieden. Tegelijkertijd krijg je ook alle ruimte om dingen die je zelf kan ook zelf te doen.

Foto's van Groenewoudstraat (onderdeel van Buitenhuizen Horst)

Meer informatie over Groenewoudstraat (onderdeel van Buitenhuizen Horst)

Voor wie

Voor volwassen mannen en vrouwen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, die eventueel ook lichamelijke zorg nodig hebben.

Voorzieningen

- 24-uurszorg
- eigen slaapkamer met douche en toilet
- dagbesteding in de buurt

Omgeving

Vanuit de Groenewoudstraat loop je in een paar minuten naar het gezellige centrum van Horst. Je kunt daar heerlijk winkelen, een terrasje pakken of een ijsje eten. Ook voor je boodschappen kun je er terecht: Horst heeft een behoorlijk aantal supermarkten. Het dorp heeft ook verschillende sportvoorzieningen. Die liggen op fietsafstand.

Aantal plaatsen per woning 9
Totaal aantal plaatsen 9

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Beschermd wonen
Doelgroep
Voor jongvolwassenen (18-29 jaar)
Voor volwassenen (30-49 jaar)
Voor ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Groenewoudstraat 4
5961 VE Horst
  • Groenewoudstraat (onderdeel van Buitenhuizen Horst)
    Groenewoudstraat 4
    5961 VE Horst

Accepteer cookies voor chat