Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
3731 Gennep 1 1

De Kaar

Dichterbij heeft aan De Kaar in Ottersum een woonlocatie voor mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking. Op huisnummer 17 zit een groepswoning voor vier personen met erboven twee individuele appartementen. In de twee groepswoningen op de huisnummers 2 en 6 wonen ieder vijf bewoners; ook hier zitten 2 appartementen boven elke woning.

De Kaar 17


Ben jij graag op jezelf? Wil je niet te veel drukte om je heen? Dan ben je bij De Kaar 17 op de goede plek. In de groepswoning woon je met drie andere bewoners. Zij houden van rust, maar ook van gezelligheid en een dolletje. Soms is het ook fijn om op jezelf te zijn. Dan ga je gewoon even naar je eigen kamer. Woon je liever in je eentje? Dat kan in de appartementen boven de groepswoning. Of in de appartementen op de bovenverdieping van De Kaar 2 en 6, even verderop in de straat.

De Kaar 2 en 6 


In de groepswoningen op huisnummer 2 en 6 heb je een eigen slaapkamer. De woonkamer deel je met de andere bewoners. Jullie eten er samen en je kunt er ook gezellig met elkaar tv kijken en over van alles en nog wat kletsen. Koken en wassen, daar hoef je je geen zorgen over te maken: dat doet de begeleiding voor je. Wil je het samen doen? Leuk! Boven beide woningen zitten twee appartementen, net als bij De Kaar 17. 

Dagbesteding


W
e kijken samen welke dagbesteding bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij de Intos. Je kunt daar inpakwerk doen. Of dingen in elkaar zetten. En er is ook een drukkerij. Daar kun je helpen met het maken van flyers, folders en boekjes. Wil jij heel iets anders doen? Dan voel je je misschien op je plek bij Ambachtelijk Hout of Kunstatelier de Kunstschat. Er kan heel veel. We komen er samen zeker uit!

Geniet je al van je pensioen? Dan blijf je lekker thuis om daar leuke dingen te doen. Heerlijk fietsen met de begeleiding bijvoorbeeld. De Kaar heeft een duofiets, een tandem én een rolstoelfiets. Wil je liever wandelen of gezellig samen boodschappen doen? Dat kan ook! Misschien heb je wel groene vingers? Dan kun je terecht in de moestuin van De Kaar. Ga je af en toe graag op pad? Dan is de soos bij de Smidse misschien precies wat je zoekt. En anders bedenken we samen iets anders, geen probleem!

Begeleiding


Bij De Kaar kijken we goed naar jouw wensen, behoeften en mogelijkheden. Vertel het maar: wat vind je leuk, waar houd je niet zo van, wat kun je goed, wat doe je graag in je vrije tijd? Zo maken we samen een plan om jou precies te bieden wat je nodig hebt. Gezelligheid en vertrouwen zijn heel belangrijk bij De Kaar. De bewoners zijn altijd in voor een grapje. En de begeleiders ook. Je mag bij De Kaar van alles zelf uitproberen. Als het lukt: hartstikke mooi! Heb je toch even wat hulp nodig? Dan krijg je die!

Als het nodig is, helpen de begeleiders bij het douchen, scheren en tandenpoetsen. Ze zijn er ook voor je als je wilt praten. Misschien loopt het niet lekker op je werk. Of je wilt graag een nieuwtje vertellen over je familie. Je begeleiders hebben altijd een luisterend oor.

Foto's van De Kaar

Meer informatie over De Kaar

Voor wie

Voor volwassen en ouderen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking, soms in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag, autisme, depressie, epilepsie of bijvoorbeeld suikerziekte. Een aantal bewoners is blind, slechtziend en/of slechthorend.

Voorzieningen

De Kaar algemeen:

- duofiets
- rolstoelfiets
- tandem
- tuinen met gezellig zitjes
- leuk contact met de buurt

De Kaar 2 en 6:

- aangepaste benedenwoningen
- gelijkvloers en ruim van opzet
- rolstoeltoegankelijk
- badkamer met ligbad
- tillift
- fietsschuur
- konijnenhok

De Kaar 17:

- badkamer met ligbad
- rolstoeltoegankelijk
- gelijkvloers en ruim van opzet
- vijver
- moestuin
- fietsschuur

Omgeving

De Kaar is een rustige straat in Ottersum, dicht bij de kerk en het dorpscafé. In het straatje komt alleen bestemmingsverkeer. Bij de woningen is voldoende parkeergelegenheid. De bushalte bevindt zich op een kleine tien minuten lopen. Wil je naar Gennep? Je loopt er in 10 minuten naartoe.

Aantal open plaatsen 0
Aantal plaatsen per woning De Kaar 2: 5 (groepswoning) + 2 (appartementen) - De Kaar 6: 5 (groepswoning) + 2 (appartementen) - De Kaar 17: 4 (groepswoning) + 2 (appartenten)
Totaal aantal plaatsen 20

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Beschermd wonen
Begeleid wonen
Dagbesteding
Doelgroep
Voor volwassenen (30-49 jaar)
Voor ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
De Kaar 2, 6 en 17
6595 CD Ottersum

Accepteer cookies voor chat