Naar inhoud
Locaties

De Ziep 7

De Ziep in Ottersum is een bijzondere woonlocatie met dagbesteding voor mannen en vrouwen van 18 jaar tot 65-plus met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De Ziep heeft tien woongroepen met vier tot vijf bewoners, heerlijk rustig en midden in het groen. We bieden ook crisisopvang aan mensen die zijn vastgelopen. Met een zinvolle dagbesteding helpen we hen om hun normale leven weer op te pakken.

Hoe je woont

Op De Ziep 7 heb je een eigen appartement met een woonkamer, slaapkamer, badkamer én tuintje. Hier kun je helemaal jezelf zijn, dit is jouw thuis. Maar er is ook een gezamenlijke woonkamer, voor als je graag mensen en gezelligheid om je heen hebt. 

Wat doen wij op een dag?


Doordeweeks ga je overdag naar dagbesteding, werk of naar school. Dat kan op het terrein van De Ziep, bij specifieke groep 5 of specifieke groep 10. Maar ook bij de Bosploeg in Gennep. Als je weer thuis bent, drinken we gezellig even iets en daarna is het al snel tijd om te eten. 's Avonds en in onze vrije tijd doen we waar we zin in hebben. Je kunt samen met je begeleider(s) en medebewoners een bezoekje brengen aan het dorp, een eindje fietsen, zwemmen of een wandeling maken in het bos. Op het terrein is trouwens ook van alles te doen: voetballen, volleyballen, basketballen, jeu de boules, … Eén ding is zeker: bij De Ziep verveel je je geen moment!

Welke begeleiding krijg je?


Je begeleiders stimuleren je elke dag om stapjes vooruit te zetten. Ze kennen je behoeften en zorgvraag en begrijpen welke ondersteuning je nodig hebt. Je begeleiders passen de activiteiten aan op hoe jij je voelt. Want je kunt meer aan als je lekker in je vel zit. En wat minder als het een dag een beetje tegen zit. Je begeleiders zoeken altijd samen met jou naar een oplossing. Je kunt altijd op ze rekenen! 

Foto's van De Ziep 7

'Als je het ons vraagt…'

Meer informatie over De Ziep 7

Voor wie

Mannen en vrouwen van 18 jaar tot 50-plus met een matig tot ernstig verstandelijke beperking of een lichte verstandelijke beperking en sterke gedragsproblemen.

Voorzieningen

- 24-uurs woonzorg
- Theehuis voor gezamenlijke activiteiten
- Sportveld
- Belevingsgerichte speeltuin
- Paardrijden
- Bosrijke omgeving
- Rolstoelvriendelijk

Omgeving

De Ziep ligt in het buitengebied van Ottersum, midden in het groen. Het terrein voor zeer beschermd wonen is vrij van verkeer. De dorpskernen van Gennep en Ottersum liggen vijf kilometer verderop. De Ziep is niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 5

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Beschermd wonen
Begeleid wonen
Hulp
Onderzoek en behandeling
Opvang
Crisisopvang
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
De Ziep 7
6595 NZ Ottersum
  • De Ziep 7
    De Ziep 7
    6595 NZ Ottersum

Chat met ons