Naar inhoud
2321 Milsbeek 21

Poolster 59, 61, 87

Aan de Poolster in Schijndel heeft Dichterbij drie groepswoningen voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, soms in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag of ouderdomsproblemen.

Wonen


De drie huizen zijn huiselijk maar ruimtelijk ingericht. De meeste bewoners zitten graag in de gezamenlijke woonkamer. We drinken daar samen koffie, kijken er tv of spelen er een spelletje. De keuken is ook een fijne plek om te zijn. We koken daar iedere dag zelf. Als je het leuk vindt om te helpen: doen! Ondertussen kletsen we dan over de dingen die we hebben meegemaakt. Iedereen heeft ook een eigen plekje: de vier slaapkamers zijn verdeeld over de onder- en de bovenverdieping. Daar kun je je eigen tv neerzetten of speelgoed of een instrument mee naartoe nemen. De douche op de bovenverdieping en de badkamer op de benedenverdieping deel je met de andere bewoners. Alle drie de huizen hebben een redelijk grote tuin met een terras en wat plantjes. Ook daar kun je met een rolstoel of rollator prima uit de voeten.

Dagbesteding en vrije tijd


Bijna alle bewoners gaan overdag naar de dagbesteding. Er is van alles mogelijk. De begeleiding kijkt samen met jou wat een fijne plek is. Je kunt bijvoorbeeld naar De Schakel, De Wijer, Het Hofke of Uniek. Sommige bewoners lopen ernaartoe, anderen pakken de scootmobiel of gaan met de taxi.
In de vrije tijd gaan we graag samen op pad. Gezellig naar de speeltuin om de hoek of naar het hertenkampje in de buurt. Bij mooi weer gaan we natuurlijk een ijsje eten.

Begeleiding


De begeleiding is er de hele dag voor je. Ze helpen je bij het opstaan en met je persoonlijke verzorging. Ook de rest van de dag kun je altijd op ze rekenen. Is er iets wat je moeilijk vindt? Wil je ergens over praten? Heb je wat hulp nodig om iets zelf te leren doen? Vertel het maar: bij de begeleiders ben je in veilige handen. Ze doen ook graag leuke dingen met je. Heb jij een goed idee? Laat maar horen!

Foto's van Poolster 59, 61, 87

Meer informatie over Poolster 59, 61, 87

Voor wie

Voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, soms in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag of ouderdomsproblemen.

Voorzieningen

- 24-uurszorg
- Huiselijke, ruimtelijke woonkamer
- Rolstoelvriendelijk
- Aangepaste badkamer (tillift, hooglaagbad)
- Grote schuur om fiets, scootmobiel of rollator te stallen
- Speeltuin tegenover
- Hertenkampje in de buurt
- Huisarts op de hoek van de straat

Omgeving

De Poolster ligt in een kindvriendelijke nieuwbouwwijk met een leuke speeltuin om de hoek. In de buurt is ook een benzinepomp om iets lekkers te halen, een supermarkt voor de grotere boodschappen en de sportlocatie waar een aantal bewoners gebruik van maakt. De Poolster is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: de bushalte is op loopafstand.

Aantal plaatsen per woning 4
Totaal aantal plaatsen 12

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Doelgroep
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Poolster 59, 61 en 87
5482 SX Schijndel
  • Poolster 59, 61, 87
    Poolster 59, 61 en 87
    5482 SX Schijndel

Chat met ons