Naar inhoud
7 algemeen 7

Activiteitencentrum Velp - blauwe gang

Bij Activiteitencentrum Velp is plek voor iedereen. Ongeveer 100 mensen met een verstandelijke beperking komen ernaartoe voor een leuke dagbesteding. Het centrum is onderverdeeld in drie groepen: de rode gang, de gele gang en de blauwe gang.

De blauwe gang


De blauwe gang biedt dagbesteding aan volwassenen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking, eventueel in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag en/of autisme of een lichamelijke beperking. Zij kunnen er vijf dagen per week terecht, voor hele of voor halve dagen.

Wat kun je allemaal doen?


In de blauwe gang zijn drie groepen van ongeveer acht personen. Ieder groep heeft een eigen lokaal om in te werken, maar ook aparte werkplekken en een prikkelarme ruimte waar je tot rust kunt komen.

Weet jij al wat je leuk vindt om te doen? Of zullen we dat samen ontdekken? Misschien past industriële dagbesteding goed bij je. Dan kun je onderdelen sorteren, tellen, wegen en inpakken. We versnipperen daar ook papier van de basisscholen in Grave en Velp. Ga jij mee om dat versnipperpapier op te halen?
Je kunt ook kiezen voor belevingsgerichte dagbesteding. Dan werken we gezellig samen aan tafel of we maken een wandeling. En lekker snoezelen, dat hoort daar ook bij. Wil je niet kiezen? Dat snappen we helemaal: wissel dan maar lekker af!
De derde groep in de blauwe gang is speciaal voor mensen die graag in beweging zijn. Daarin ben je dus heel actief bezig. Je gaat bijvoorbeeld het brood ophalen bij de bakker en naar de woningen op het terrein brengen. Of mee naar de markt, lekker zwemmen en oud papier wegbrengen. Ook heel leuk om te doen: achter de bar staan tijdens de biljartmiddag in buurthuis het Trefpunt.

De begeleiders zijn de hele dag bij je in de buurt. Ze helpen je als dat nodig is. Jij doet wat jij kunt en de begeleiders doen de rest. Samen kom je dan uit op 100 procent, hoe mooi is dat? De begeleiders leren je ook dat je niet altijd alles loopt zoals jij wilt en hoe je daar mee om kunt gaan. En, heel belangrijk: ze helpen je om je talenten te ontdekken en stimuleren je om te groeien.

Foto's van Activiteitencentrum Velp - blauwe gang

Meer informatie over Activiteitencentrum Velp - blauwe gang

Voor wie

Voor volwassenen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking, eventueel in combinatie met moeilijk verstaanbaar gedrag en/of autisme of een lichamelijke beperking.

Voorzieningen

- Rolstoeltoegankelijk
- Prikkelarme ruimte voor individuele rustmoment
- Individuele werkruimtes
- Hulp bij eten, drinken en toiletgang
- Douche (bij ongelukjes)
- Waterbed
- Relaxfauteuil om te rusten
- Muziekinstrumenten en klankschalen
- Snoezelruimte
- TMS-ruimte
- Elektrokar
- Rolstoelfiets
- Kuipfiets
- Duofiets

Omgeving

De Beukenlaan ligt aan de rand van het dorpje Velp, vlak bij Grave. Rond het Activiteitencentrum ligt een bosrijk, verkeersluw terrein. Daarop staan ook woningen van Dichterbij, een oud klooster, een basisschool en kinderboerderij Buiten-“Gewoon”. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken. Het terrein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Website https://www.facebook.com/ACVelp/
Aantal plaatsen per woning 8
Totaal aantal plaatsen 24

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Arbeidsmatige dagbesteding
Belevingsgerichte dagbesteding
Creatieve dagbesteding & ambacht
Groene dagbesteding
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Beukenlaan 9
5363 RA Velp
  • Activiteitencentrum Velp - blauwe gang
    Beukenlaan 9
    5363 RA Velp