Naar inhoud
4 algemeen 4

Activiteitencentrum Velp - gele gang

Bij Activiteitencentrum Velp is plek voor iedereen. Ongeveer 100 mensen met een verstandelijke beperking komen ernaartoe voor een leuke dagbesteding. Het centrum is onderverdeeld in drie groepen: de blauwe gang, de rode gang en de gele gang.

De gele gang


De gele gang biedt dagbesteding aan volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke of meervoudige beperking, soms in combinatie met een lichte mate van moeilijk verstaanbaar gedrag. Zij kunnen er vijf dagen per week terecht, voor hele of voor halve dagen.

Wat kun je allemaal doen?


In de gele gang zijn drie groepen van ongeveer 8 personen. Iedere groep werkt in een eigen lokaal. We kiezen samen de dagbesteding die past bij jouw wensen, mogelijkheden en doelen. Misschien ben jij echt op je plek bij industriële dagbesteding. Dan kun je helpen bij het sorteren, wegen en inpakken van spijkerclips. Het kan ook zijn dat je het leuk vindt om iets creatiefs te doen, bijvoorbeeld schilderen. Of ben je een buitenmens of doe je graag belevingsgerichte activiteiten? Het kan allemaal.

Het eerste uur van de dag starten we lekker rustig op. Je kunt dan een boekje lezen, muziek luisteren, een puzzel leggen of iets leuks doen op de iPad. Rond tien uur drinken we samen een kopje koffie en kijken we wat de dag verder gaat brengen. Vaak staat er een vaste groepsactiviteit op het programma, zoals accordeonmuziek maken, dansen of bijvoorbeeld helpen met het maken van de soep voor de lunch. Je kunt actief meedoen, maar je mag ook gezellig komen kijken en genieten. Je hebt ook een eigen dagprogramma. Je kunt dan kiezen uit verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld borduren, snoezelen of een ritje maken op de duofiets of in de kuipfiets. We gaan ook graag en veel naar buiten, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij.

Foto's van Activiteitencentrum Velp - gele gang

Meer informatie over Activiteitencentrum Velp - gele gang

Voor wie

Voor volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke of meervoudige beperking, soms in combinatie met een lichte mate van moeilijk verstaanbaar gedrag.

Voorzieningen

- Rolstoeltoegankelijk
- Rolstoeltoilet met beugels
- Hulp bij eten, drinken en toiletgang
- Douche (bij ongelukjes)
- Waterbed
- Relaxfauteuil om te rusten
- Muziekinstrumenten en klankschalen
- Snoezelruimte
- TMS-ruimte
- Elektrokar
- Rolstoelfiets
- Kuipfiets
- Duofiets

Omgeving

De Beukenlaan ligt aan de rand van het dorpje Velp, vlak bij Grave. Rond het Activiteitencentrum ligt een bosrijk, verkeersluw terrein. Daarop staan ook woningen van Dichterbij, een oud klooster, een basisschool en kinderboerderij Buiten-“Gewoon”. In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken. Het terrein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Website https://www.facebook.com/ACVelp/
Aantal plaatsen per woning 8
Totaal aantal plaatsen 25

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Dagbesteding en werk
Arbeidsmatige dagbesteding
Belevingsgerichte dagbesteding
Creatieve dagbesteding & ambacht
Groene dagbesteding
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Beukenlaan 9
5363 RA Velp
  • Activiteitencentrum Velp - gele gang
    Beukenlaan 9
    5363 RA Velp

Chat met ons