Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Groepsfoto met lampen

Even voorstellen: dit zijn onze e-healthcoördinatoren

Het is deze week e-healthweek, maar bij Dichterbij zijn wij het hele jaar door met dit thema bezig. Wist je dat er bij Dichterbij vier e-healthcoördinatoren en een programmamanager e-health werken? Zij zorgen ervoor dat de technologische toepassingen beschikbaar zijn voor cliënten en begeleiders. Deze themaweek is een mooi moment om ze even voor te stellen:

Thijs Tacken (34)

Thijs is e-healthcoördinator en begeleider. Hij volgde de opleidingen Sociaal Pedagogisch Werk en Management in Zorg en Dienstverlening. Daarna deed hij werkervaring op in de kind- en jeugdzorg en de
gehandicaptenzorg.

“De zorg blijft mensenwerk. Een slimme inzet van digitale en technologische middelen kan daarbij harstikke waardevol zijn. E-health kan cliënten helpen om meer mee te doen, mee te denken én bijdragen aan
hun zelfstandigheid. Dat is precies wat mij aanspreekt en wat ik wil bereiken. Als e-healthcoördinator ben ik er om collega’s te helpen op het gebied van e-health en de bijhorende zoektochten. Het is maatwerk,
maar e-health kan wel degelijk het verschil maken! Denk aan die cliënt die met zijn GPS tracker weer zelfstandig de deur uit kan, de cliënt wiens horloge hem houvast biedt in zijn dagprogramma of de cliënt die
weer is gaan bewegen door de stimulans van beweeggames! Daar doe ik het voor!”

Thijs

Ingrid Oude Luttikhuis (62)

Ingrid is e-healthcoördinator en coördinator voor expertise. Ze werkt sinds 1981 bij Dichterbij. Ze begon als begeleidster in een sociowoning. Na haar studie orthopedagogiek ging ze aan de slag als gedragskundige bij verschillende doelgroepen.

“In mijn rol ga ik graag samen met cliënten, betrokken begeleiders en behandelaren opzoek naar slimme technologische toepassingen, waardoor de ondersteuning en behandeling voor cliënten beter wordt. Ik ben van mening dat we met de inzet van de juiste technologische toepassingen het leven van mensen met een verstandelijke beperking vrijer, makkelijker en gezonder en vooral ook leuker kunnen maken.”

Ingrid foto optie 1

Linette Klein Gunnewiek (30)

Linette is e-healthcoördinator en begeleidster. Na een aantal jaar in een bakkerij te hebben gewerkt, besloot ze de opleiding SPH te volgen.

“Er zijn vele mooie ideeën en middelen, maar wat sluit nu echt aan bij die ene cliënt? Samen in overleg, met het oog op de driehoek, op zoek naar die ondersteuning die aansluit. De grote van de aanpassing is afhankelijk per cliënt en per zorgvraag. Belangrijk vind ik het waarborgen van de kwaliteit en de samenwerking hierin.”

Linette

Anouk Rutten (25)

Anouk is e-healthcoördinator en woonbegeleidster. Ze studeerde SPH en volgt nu de master Gezondheidsinnovatie. Hier leert ze meer over het implementeren van innovaties in de gezondheidszorg.

“Binnen Dichterbij hoop ik te bereiken dat e-health een vaste waarde is in het leven van de cliënt. Ik ben er van overtuigd dat e-health mogelijkheden biedt voor al onze cliënten, laten wij al die mogelijkheden benutten! De wereld wordt steeds digitaler en makkelijker, laat ook de cliënten van die mogelijkheden genieten!”

Anouk

Miranda van Berlo (31)

Miranda is programmamanager e-health. Ze studeerde psychologie en eenmaster gedragsverandering. Later volgde ze nog de opleidingen design thinking en verandermanagement. Ze neemt deel aan de Health Innovation School; een gezamenlijk initiatief van het Radboudumc en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

“Waardevolle dingen creëren waar cliënten, maar ook begeleiders, blij van worden. Dat is waar ik het voor doe, iedere dag! Op zoek gaan naar kansen om cliënten fijne dingen te laten beleven, ze een stem te geven, ze in beweging te brengen, ze contact met anderen te laten hebben, ze nieuwe dingen te laten leren en ze zo onafhankelijk, vrij en zelfredzaam mogelijk te laten zijn. Technologie kan een mooie bijdrage leveren aan een betekenisvolleven. Samen met ons team zijn we dagelijks op zoek naar dit soort kansen. Deze kansen zien en ze verzilveren van al onze professionals bewustzijn, een open mind, lef, aandacht, doorzettingsvermogen en creativiteit. Hier werken wij op allerlei manieren aan en stapje voor stapje ontstaan steeds meer mooie verhalen! Meer weten over onze aanpak of zelf aan de slag? Neem gerust contact met me op.”


Lees hier meer informatie over e-health.

Miranda foto werk

Chat met ons