Naar inhoud
Brandweer samen

Groot feest: Miranda en Tonnie wonen 20 jaar samen

Miranda (43) en Tonnie (70) wonen al 20 jaar samen. Een mooie mijlpaal die de twee vrienden niet zomaar voorbij wilden laten gaan. Daarom gaven ze onlangs een groot feest. Ze werden opgehaald door een brandweerwagen. Bij Café de Bond in Cuijk stonden 45 feestgangers op hen te wachten. Het werd een prachtige middag! “Als ik er aan terug denk, krijg ik kriebels! Het was zo leuk”, glundert Miranda.

Broodje gezond

Tonnie en Miranda leerden elkaar kennen door een gezamenlijke vriend. “Het begon eigenlijk met een broodje gezond”, lacht Miranda. “Ik weet nog goed dat we samen met vrienden een broodje aten op het balkon van het appartement waar we nu wonen. Dat was zo fijn. Ik wilde niet meer weg. Ik voelde mij vrij en meteen op mijn gemak.”

Tonnei en miranda eten

Sommigen vonden het een gek idee: een man en een vrouw samen in één huis. “Maar mijn gevoel was goed. Het klikte gewoon tussen ons.”

Tonnie in brandweerwagen

Vrienden

En dat gevoel klopte. Van liefde is geen sprake, maar het ‘stel’ is perfect op elkaar ingespeeld. “We zijn twee handen op één buik. Ik werk hele dagen en Tonnie halve. Daarom kookt hij meestal. Dan zegt ‘ie: ‘ik zorg wel voor het eten, jij werkt al zo hard’”, vertelt Miranda.

Vertrouwen


Dat de band bijzonder is, beseft Miranda goed. “Wat ons geheim is? We laten elkaar in onze waarde en vertrouwen elkaar. We hebben ook wel eens een meningsverschil, maar dat lossen we samen op. Dan laat ik Tonnie even met rust. Uiteindelijk komen we toch altijd weer bij elkaar terug.”

Begeleiding

Tonnie en Miranda krijgen twee keer per week begeleiding. En als ze hulp nodig hebben, kunnen ze natuurlijk vaker bellen. “Dat vind ik fijn. Zo hebben we ook onze vrijheid. Continu begeleiding vind ik niet nodig. We redden ons goed samen.”

Spandoek
Oude foto

Vakantie

De twee gaan ook samen op vakantie. “We zijn laatst nog een weekend naar Preston Palace geweest. Dat was leuk! Soms gaan we ook wel zonder elkaar op vakantie. Maar nooit lang, want we kunnen allebei niet goed alleen zijn.”

Miranda kan niet wachten op het volgende jubileum. “Als we 25 jaar samenwonen, zou ik een feest wel weer leuk vinden!”, besluit ze met een lach.