Naar inhoud
20221111 142404

Smeets Bouw gaat aan de slag met de nieuwe locatie in Horst

De handtekeningen zijn gezet, dus de bouw van de nieuwe locatie in Horst kan nu echt beginnen! Cecile Stallenberg (lid Raad van Bestuur Dichterbij) en Frank Dijkhuis (Directeur Smeets Bouw) tekenden in aanwezigheid van Marcia Adams (Directeur Regio Zuid Dichterbij), Rianne Wennink (Directeur financiën en bedrijfsvoering Dichterbij), Eric van Boekel (Manager Vastgoed Dichterbij) en Ivo Gilissen (Planontwikkelaar Smeets Bouw) vrijdag 11 november de aannemingsovereenkomst voor de herontwikkeling van Dichterbij in Horst.

Nieuwe droom

De toekomstige bewoners van Dichterbij Horst bouwen hun nieuwe droom op het voormalige Mikado-terrein. Op deze locatie kunnen zij samen wonen, leven en werken. De bewoners zijn al in een vroeg stadium betrokken bij de bouw en ontwikkeling. Eerder dit jaar was er een 'sloopdag' voor de huidige bewoners. Daarnaast is er een uitkijkpunt gebouwd aan de rand van de bouwhekken. De toekomstige bewoners, familieleden en begeleiders kunnen de bouw op de voet gaan volgen.

20221111 142148
20221111 145425

Het nieuwe wonen en leven

Dichterbij heeft een woon-, leef- en sociale omgeving die voor de cliënt belangrijk is, volledig geïntegreerd in het ontwerp van het gebouw. In deze fase fungeerden cliënten, familieleden en zorgbegeleiders als klankbord. Uiteindelijk zal Smeets Bouw in het voorjaar van 2023 aan de slag gaan met de realisatie.

Na afloop van het ondertekenen, kregen de medewerkers van Dichterbij de mogelijkheid om met een VR-bril de toekomstige gebouwen van binnen te bekijken.

Passiefhuis

Dichterbij gaat in Horst een van de eerste zorgpassiefhuizen van Nederland realiseren op het voormalige Mikado-terrein. Het Passiefhuis principe is het beste uitgangspunt om energieneutraal te bouwen. De reden is simpel: wat je niet verbruikt hoef je niet op te wekken, te salderen of op te slaan.

Een passiefhuis is duurzaam, toekomstgericht en waardevast met een gezond en comfortabel binnenklimaat. De warmtevraag is zo gering, dat een kleine eenvoudige installatie toereikend is. In het ontwerp heeft zich dit vertaald naar zeer hoge isolatiewaarden in de buitenschil. Van de gevel en het dak tot aan de vloeren. Daarnaast wordt het passiefhuis voorzien van minder installaties. Het project wordt gerealiseerd voor 102 cliënten.