Naar inhoud
Symposium - Ottersum

“Máxima, wil je met ons op de foto?”

Het dreigde even mis te gaan, maar mede dankzij de assertiviteit van Natasja nam koningin Máxima maandag 10 september in Veghel toch de tijd om met haar en vier andere Dichterbij-cliënten op de foto te gaan. “Natuurlijk wil ik met jullie op de foto!”

Koningin Máxima opende in Veghel het nieuwe theater De Blauwe Kei. In het aangrenzende cultuurcafé De Afzakkerij werken iedere maandagochtend cliënten van Dichterbij-dagbesteding A&A ’t Ven. Ze maken schoon, wassen, zetten koekjes klaar, poetsen en doen allerlei andere klusjes. Ook maken ze een praatje met de gasten. Máxima zou maandag door De Afzakkerij naar De Blauwe Kei lopen en ondertussen een praatje maken met de werkende cliënten. Maar dat ging niet door, helaas.

Verheugd

“Het was allemaal iets uitgelopen, waardoor er geen tijd was voor een praatje en het maken van een foto”, vertelt begeleider Madelaine Lodewijk. “Het gezelschap kwam binnen en liep linea recta door naar De Blauwe Kei.” De cliënten waren uiteraard zeer teleurgesteld, ze hadden zich op een gesprekje en foto verheugd. “Ik heb een mevrouw van de Rijksvoorlichtingsdienst gevraagd waar Máxima het pand weer zou verlaten. Daar zijn we toen gaan staan.” Toen Máxima naar buiten kwam, liep Natasja direct op haar af. Werd ze nog bijna tegengehouden door een beveiliger ook! Maar ze zette door en even later konden cliënten, hun twee begeleiders én natuurlijk Máxima op de foto.

20180912-Maxima1.jpg

Meer cliënten welkom bij Dichterbij de Noordkade

Dat de cliënten trots zijn, dat is duidelijk te zien op de foto. Trots op hun werk zijn ze ook, zegt Madelaine. “Ze vinden dit werk écht leuk, ze ontwikkelen zich ook. Als ze ergens mee klaar zijn bijvoorbeeld, nemen ze zelf initiatief om met een andere klus verder te gaan. Echt mooi om te zien.” Zes cliënten werken er nu (een was er helaas ziek maandag), Madelaine hoopt dat die groep groeit de komende tijd. “Er is hier altijd werk. Dus ken jij cliënten die het leuk zouden vinden om in ons team mee te werken, dan ben je van harte welkom om vrijblijvend kennis te maken.”

Chat met ons