Naar inhoud
Header 15 2000x550px

Nieuwe locatie de Boei, voor wie zelfstandig wonen nét een stapje te ver is

Op haar eigen terrein in Ottersum is Dichterbij gestart met de inrichting en bouw van een nieuwe locatie, genaamd de Boei voor mensen met een licht verstandelijke beperking voor wie zelfstandig wonen nét een stapje te ver is. Op het bosrijke terrein worden 18 sfeervolle zelfstandige woonunits geplaatst, evenals een ontmoetingsruimte voor de bewoners. We verwachten dat deze prachtige nieuwe plek medio januari 2025 klaar is.

Dat deze locatie er komt, is hard nodig. Renate de Groot, zorgdirecteur regio Oost zegt hierover: “We zien in toenemende mate mensen met een lichte verstandelijke beperking gecombineerd met psychiatrische of verslavingsproblemen. In de langdurige geestelijke gezondheidszorg zijn voor hen sinds enkele jaren minder plaatsen beschikbaar, waardoor zij steeds vaker tussen wal en schip vallen. Ze belanden in de daklozenopvang, raken in de problemen en veroorzaken soms ook onrust in de samenleving. Om zowel deze mensen als hun omgeving rust te bieden, om ook voor hen van betekenis te zijn, is het belangrijk dat wij hun een beschermde leefomgeving bieden. Dat geldt ook voor de mensen die in aanraking zijn gekomen met justitie.”

Bij de nieuwe locatie in Ottersum kunnen mensen wonen met de zorg en ondersteuning die ze nodig hebben op het gebied van financiën, gezondheid, zelfredzaamheid, daginvulling en sociale contacten. Zo kunnen ze een stabiel leven opbouwen, zichzelf zijn en zich in hun eigen tempo ontwikkelen.

De boei