Naar inhoud

#WijZijnDichterbij

Dichterbij 2

Hartverwarmende acties

Het coronavirus raakte ons hard. Maar het leidde ook tot veel mooie initiatieven. We ontvingen ontzettend veel harten onder de riem voor cliënten, hun familie en vrienden en voor zorgmedewerkers.

Feestelijk raambezoek

Deze gezellige en knotsgekke clowns kwamen zondag 14 februari Carnaval vieren bij cliënten in Uden. Wat een feestelijk “raambezoek”!

Nieuwsjaarsboodschap van Monique, Cecile en Wesley

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar!Dit jaar kunnen we helaas niet beginnen met de traditionele Dichterbij nieuwjaarsreceptie op de Zwerfheide. Monique en Cecile van de Raad van Bestuur en Wesley van Beeldkracht hebben wel een nieuwjaarsboodschap voor jullie. In een Teams-vergadering stelt Wesley een aantal vragen aan de Raad van Bestuur. Vragen over het afgelopen jaar en de toekomst van Dichterbij.Laten we samen proosten op 2021!

Bedankt en fijne dagen (raad van bestuur)

Aan de vooravond van de feestdagen blikken Cecile Stallenberg en Monique Caubo (raad van bestuur Dichterbij) terug op een bijzonder jaar. Lees het hele bericht hier.

Rv B Monique en Cecile 10

Nieuw! Dichterbij heeft een journaal

Via de website informeren we je regelmatig over het coronavirus. Vanaf nu hebben een nieuwe manier om je te informeren: het journaal! Hierin beantwoorden we vragen over het coronavirus en delen we mooie dingen die er binnen Dichterbij en STEVIG ontstaan.

Help je ons het journaal te maken?Heb jij een vraag waar je graag antwoord op wilt, wil je iemand de groetjes doen of heb je een leuk idee voor een fijne dag? Laat het ons weten via communicatie@dichterbij.nl en wie weet komt het in het eerstvolgende journaal!Meer informatie over het coronavirus vind je op www.dichterbij.nl/coronavirus

Een diepe buiging voor het testteam

Clara schrijft over de corona-testers van Dichterbij die actief zijn in de regio.

Daar staat ze. Terwijl ze het telefoongesprek met de Covid-coördinator beëindigt, grijpt ze met haar vrije hand haast automatisch de spullen bij elkaar die ze nodig heeft voor het afnemen van een coronatest. Ze informeert haar collega dat ze weg moet, rondt wat laatste zaken af ter overdracht, zegt de cliënten gedag en snelt naar haar auto. Lees hier verder.

Hart onder de riem... of eigenlijk op het hek!

Gespot in Heijen! Supermooi initiatief van Dia+ cliënten om iedereen een hart onder de riem te steken.

Dichterbij doet mee aan Jerusalema challenge

Vrijdag 2 oktober 2020 | Collega's van de Nachtzorg Velp-Grave doen mee met de Jerusalema Challenge. Ze namen deze mooie video op. Dansen jullie mee?

De Jerusalema Challenge is een trend op internet. Zorgmedewerkers van over de hele wereld doen mee en zoeken tijdens de coronapandemie troost en plezier in het dansen op het Zuid-Afrikaanse gospellied van dj en producer Master KG (24).

Voor het eerst thuis logeren!

Dinsdag 7 juli - 20.07 uur | Voor de eerste keer weer thuis logeren. Voor veel cliënten kon het afgelopen weekend weer sinds het begin van de coronacrisis. Dat gold ook voor Joost Saris. Hij maakte samen met zijn persoonlijke begeleider een aftelkalender om toe te werken naar dit bijzondere moment. Vrijdag 19.00 uur was het dan eindelijk zover! Wat hij thuis als eerste deed? Controleren of zijn kamer nog hetzelfde was. Daarna ging hij, als vanouds, naar zijn zolderkamer om muziek te luisteren. Joost heeft een heerlijk weekend gehad en ook zijn ouders hebben volop genoten!

Donderdag 2 juli - 12. 13 uur | De ontwikkelingen starten weer op. Zo is de nieuwe woonlocatie op de Kruisstraat in Oss in juni officieel geopend. Na jaren van voorbereiding is het nu een nieuw thuis voor 16 mensen met een beperking. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk het filmpje hieronder. Spoileralert: Roy Donders heeft vóór de coronacrisis nog een speciale boodschap opgenomen voor de nieuwe bewoners!

#opening #nieuwelocatie #nieuweappartementen #nieuwthuis

We zijn weer open!

Donderdag 18 juni - 10.06 uur | De deuren waren een tijdje gesloten, maar door de versoepeling van de coronamaatregelen mogen steeds meer dagbestedingen hun deuren weer openen. Zo ook dagbesteding Werkkracht in Oss. Zij mogen sinds kort weer cliënten ontvangen, uiteraard op gepaste afstand en met de nodige maatregelen. Hartverwarmend om al die blije gezichten te zien!

#WijZijnDichterbij #versoepeling #blijegezichten #opafstand #dagbesteding

Leuke activiteiten in Sint-Oedenrode

Dinsdag 16 juni - 13.10 uur | De begeleiders van de Grote Doelenlaan in Sint-Oedenrode bedachten diverse activiteiten voor de bewoners, om wat positiviteit te brengen in tijden van corona. Zo regelden ze dat de cliënten hartverwarmende kaartjes ontvingen uit de buurt. En gingen ze met bewoners aan de slag om kaarten te maken die ze terug konden sturen. Naast het maken van kaartjes dansten ze ook heerlijk samen in de woonkamer. En waren ze creatief bezig met strijkkralen.

Wat mooi om te zien dat er zo veel leuke activiteiten worden geregeld voor de cliënten. En het mooiste is nog; ze vinden het fantastisch om te doen. Hartverwarmend!

#WijZijnDichterbij #activiteiten #positiviteit

Verwanten uit Velp maken hartverwarmend filmpje

Donderdag 11 juni - 12.36 uur | Verwanten van het Lindeplein uit Velp hebben een hartverwarmend filmpje opgenomen. Het speciaal gemaakte filmpje is bedoeld als hart onder de riem en als waardering voor de medewerkers van het team en de cliënten. Ze zijn de begeleiders dankbaar voor de goede zorgen in deze vreemde tijden.

Bekijk het hartverwarmend gebaar hieronder:

#WijZijnDichterbij #trots #toppers #hartverwarmend

Vloggen met John en Lucas

Donderdag 11 juni -  11.21 uur | De dagbestedingen open weer langzaam hun deuren, maar wat hebben de bewoners van de Ziep gedaan toen de dagbesteding nog dicht was? Begeleider Lucas gaat in deze vlog langs bij cliënt John. Hij vertelt ons wat hij allemaal aan het doen is in deze tijden, ondanks alle coronamaatregelen. Spoiler alert: John voert werkzaamheden uit voor de HEMA en dat doet hij zeer gestructureerd. Wat een harde werker!

#WijZijnDichterbij #vlog #HEMA #hardewerker

Oud Hollandse spelletjesmiddag

Dinsdag 9 juni -  10:00 uur | Traditiegetrouw maken de medewerkers, cliënten en verwanten van Het Zand in Cuijk de vrijdag na Hemelvaart een uitstapje. Een gezellige dag die altijd wordt afgesloten met een buffet bij het ABC-restaurant in Velp. Vanwege het coronavirus was dit natuurlijk niet mogelijk dit jaar. Om toch de traditie van samen zijn en samen doen in ere te houden, organiseerden ze samen een oud Hollandse spelletjesmiddag. Van spijkerpoepen tot koekhappen en van jeu de boules tot sjoelen. En als afsluiter een heerlijke barbecue. Het was een gezellige middag!

#WijZijnDichterbij #oudhollands #traditie #samenzijn

Tuingym op afstand

Dinsdag 9 juni -  09:49 uur | Bewegen is goed voor je gezondheid. Zeker in de coronatijd, waarin we veel binnen zitten. Om in beweging te blijven, bedachten de beweegcoaches van Dichterbij iets leuks: tuingym op afstand. Neem bijvoorbeeld de cliënten van De Drink in Horst. Twee keer in de week gaan ze lekker bewegen. Dit doen ze samen met de beweegcoach en hun begeleiding. Naast De Drink zijn er nog 7 woningen in Horst die op deze manier lekker in beweging zijn. Wat een sportievelingen!

#WijZijnDichterbij #gezondheid #bewegenopafstand #goedbezig

Dorie bedankt!

Woensdag 3 juni - 10.42 uur | Cliënt Willemien woont in Oss en werkt met veel plezier op dagbesteding De Kunstfabriek. Door de coronamaatregelen kon ze hier de afgelopen periode niet terecht. Ondanks de vele inspanningen van de begeleiders van de Kunstfabriek en haar woning, heeft ze haar werk enorm gemist.

Als sinds 2003 helpt vrijwilligster Dorie van Berkel uit Herpen Willemien. Willemien geniet van haar contact met Dorie. Helaas blijft ook het contact met Dorie op dit moment beperkt tot e-mailberichten. Maar daar heeft Dorie is op gevonden. Vanaf het begin van de coronamaatregelen krijgt Willemien elke werkdag post van Dorie. Ze stuurt een knutselopdracht, puzzel of een andere creatieve opdracht, die Willemien dan die dag kan maken. Ze vindt het fantastisch en kijkt elke dag uit naar de post! Via Facetime laat ze trots haar gemaakte werkje zien aan Dorie. Wat een geweldig en hartverwarmend initiatief!

#WijZijnDichterbij #topvrijwilligster #bedankt #hartverwarmend

Wijziging tijd LIVE beweeglessen

Woensdag 3 juni - 10.38 uur | Vanaf aanstaande vrijdag (5 juni) start de LIVE beweegles op vrijdag om 12:30 uur in plaats van 11:00 uur. Op maandag start de beweegles voorlopig nog wel om 11:00 uur.

Nu we veel thuiszitten, geven beweegcoaches Roel, Bram en Wouter iedere maandag en vrijdag LIVE beweeglessen op Facebook. De les is voor iedereen. Dus trek je (sport)kleding aan en doe lekker mee!

#WijZijnDichterbij #livebeweeglessen #sportief #gezondenfit

Op de fiets naar het werk

Vrijdag 29 mei - 10:07 uur | Werk en dagbesteding starten weer langzaam op. Dat is goed nieuws voor cliënt Antwan van de Berenkuil in Cuijk. Na een paar weken thuis, wil hij weer graag aan het werk. Vóór het coronavirus werd hij opgehaald door een taxi, maar vanwege de coronamaatregelen kan dit nu niet zomaar. Voor Antwan een reden om iets nieuws te proberen: op de fiets zijn naar werk.

Het is maar een stukje fietsen en ook nog eens goed voor de gezondheid. Samen met zijn begeleider heeft hij een aantal keer geoefend. Al snel bleek dat Antwan een ware heer is in het verkeer. Netjes wachten, hand uitsteken en afstappen waar nodig. Antwan fietst nu elke dag zelfstandig naar zijn werk en terug naar huis. Wat een topper! Zo zie je maar: door een maatregel komen er kansen om je te ontwikkelen, te oefenen en te groeien. Antwan en zijn begeleiders zijn super trots!

#WijZijnDichterbij #opdefietsnaarhetwerk #trots #topper #gezond

Een leuk bedankje

Vrijdag 29 mei - 09.34 uur | Ongeveer twee weken geleden ontvingen de cliënten van Dichterbij een klein cadeautje. Een kaartje met een gelukspoppetje: een DichterBIJTJE. Deze verrassing zorgde voor veel blije gezichten, waaronder ook bij cliënt Tonnie. Zij schreef een persoonlijk kaartje naar Dichterbij als bedankje. Wat lief!

#WijZijnDichterbij #DichterBIJTJE #topper #bedankt

Genieten van een welverdiend stukje taart

Woensdag 27 mei - 11.01 uur | De bewoners en medewerkers van de Winterheide hebben heerlijke appel-choco taarten ontvangen als hart onder de riem van het bedrijf SEP uit Nijmegen. De medewerkers van SEP wilden meehelpen bij de koningsspelen op 27 april, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Ze gingen op zoek naar een nieuwe manier om de bewoners blij te maken. Ze bestellen regelmatig een taart bij Trashúre Taarten en verzonnen iets leuks. Bij elke bestelde taart sponsoren ze een tweede taart aan Dichterbij. Afgelopen week werden de heerlijke taarten bezorgd en hebben de bewoners en medewerkers genoten van een welverdiend stukje taart. Ze vonden het heerlijk! Wat een verwennerij!

#WijZijnDichterbij #bedankt #hartverwarmend #heerlijketaarten #genieten

De speciale corona wandel- en fietsroute

Maandag 25 mei - 11. 27 uur | Cliënt Jos en begeleider Lonneke hebben een speciale corona wandel- en fietsroute bedacht. Jos heeft op dit moment geen dagbesteding en dus moet hij zich op een andere manier vermaken. Omdat Jos graag foto’s maakt, hebben Lonneke en Jos bedacht om een gezellige wandel- en fietsroute te maken rondom het centrum van Gennep. En dat is gelukt! Onderweg kun je van alles doen: puzzelen, fitnessen, spelletjes en zelfs picknicken. Wat een goed idee!

Download hier de speciale corona fiets/wandelroute.
Heel veel wandel- of fietsplezier!

#WijZijnDichterbij #creatief #toppers #fijnedag

Een onvergetelijke bingo

Vrijdag 22 mei - 10.01 uur | Begeleider Monique en haar collega’s kwamen op het idee om een bingo te organiseren voor de bewoners in Sint-Oedenrode. Maar hoe organiseer je een bingo met de huidige coronamaatregelen? Monique trok haar stoute schoenen aan en besloot het aan de buren te vragen. De buren organiseren en presenteren regelmatig iets in het dorp. Voor de coronatijd kwamen ze regelmatig een kopje koffie drinken met de bewoners. De cliënten zijn dol op ze. Samen met de buren hebben Monique en haar collega’s een geweldige bingo georganiseerd, op afstand. Ze hebben de tussenruimte tussen de tuinen gebruikt, zodat ze op gepaste afstand het spel konden spelen. Wat een succes! De cliënten wonnen allemaal een klein prijsje. Ze vonden het fantastisch! Ze praten er nu nog over. Dank je wel Monique, collega’s en de buren voor dit onvergetelijke initiatief!

#WijZijnDichterbij #bingo #burenhulp #toppers

Resultaat vogelhuisjes gemeente Oss

Vrijdag 22 mei - 9.27 uur | Medewerker Tamara van Oss heeft in samenwerking met Daan Coaching een tijdje geleden een oproep geplaatst voor het verzamelen van verschillend bouwmateriaal. Het bouwmateriaal ging naar de bewoners van de Grutto en de Camphuysenstraat, zodat ze vogelhuisjes konden gaan bouwen. De oproep bleek een waar succes! Zowel bedrijven als mensen thuis dachten mee. Inmiddels zijn de bewoners gestart met het in elkaar timmeren en schilderen van de zelfgemaakte vogelhuisjes. Ze vinden het fantastisch om te doen! Hieronder het resultaat. De vogelhuisjes worden uiteindelijk op verschillende plekken in de gemeente Oss opgehangen. Wat een mooi initiatief!

#WijZijnDichterbij #teamwerk #sponsorenbedankt #leukebezigheid

Vogelhuisjes schilderen

Woensdag 20 mei - 12.46 uur | De cliënten van Lindeplein 2 in Velp zijn lekker creatief geweest. Ze hebben allemaal een vogelhuisje ontvangen en mochten deze zelf beschilderen. Het resultaat: kleurrijke en vrolijke vogelhuisjes. De bewoners vonden het fantastisch! De vogelhuisjes krijgen een mooi plekje in de opgeknapte voortuin van de woning,

#WijZijnDichterbij #vogelhuisjes #samenleukedingendoen

Bewoonster Uden maakt hartverwarmend spandoek

Woensdag 20 mei - 11.14 uur | Een bewoonster van Carolushof in Uden heeft een hartverwarmend spandoek gemaakt. Het spandoek is voor iedereen die in deze tijd een hart onder de riem verdient. Voor de thuiszitters, de harde werkers en voor iedereen waar veel voor is veranderd. Hartverwarmend weer!

#WijZijnDichterbij #speciaalspandoek #hartverwarmend #topper

Cadeautje voor cliënten: fijne dag voor bezige bijtjes

Maandag 18 mei - 13.34 uur | Door het coronavirus is deze periode heel anders dan normaal. Zeker voor onze cliënten. Daarom ontvingen zij vorige week een klein cadeautje. Een kaartje met een gelukspoppetje: een DichterBIJTJE. Dat leidde tot veel blije reacties. Veel DichterBIJTJE’s kregen al een mooie plek!

#WijZijnDichterbij #DichterBIJTJE #dikverdiend #houvol

Raamconcerten: een muzikale bijdrage

Maandag 18 mei - 13.21 uur | Door de coronacrisis lagen de reguliere behandelingen van de muziektherapeuten binnen Dichterbij een tijdje stil. Om de tijd goed en leuk in te vullen, hebben ze ongeveer vijf weken geleden een oproep geplaatst via intranet: ze wilden raamconcerten houden. Een leuke en muzikale bijdrage in deze coronacrisis. De oproep was een groot succes. Nu, vier weken later, hebben ze al meer dan 25 Dichterbij locaties bezocht. Wat een mooi initiatief! 

#WijZijnDichterbij #raamconcerten #muziektherapie #muzikalebijdrage

Cocktailparty voor bewoners Velp

Vrijdag 15 mei - 9.35 uur | De begeleiders van Lindeplein in Velp organiseerden een gezellige cocktailparty voor de cliënten. Ze hadden wel zin in een ‘borrel’ in deze tijd. Even een momentje genieten van het zonnetje onder het genot van een lekker gebakje, een fruitige (alcoholvrije) cocktail en swingende muziek. Wat een verwennerij!

#WijZijnDichterbij #cocktailparty #genieten #positiviteit

Stamppot TV gaat online

Vrijdag 15 mei - 9.14 uur | De organisatie van Stamppot TV organiseert al 10 jaar op rij een vrolijk familiefeest. Op zondag is er altijd een speciale middag voor mensen met een beperking, beter bekend als het Kuylkamp. Dit jaar gaat het festival helaas niet door vanwege het coronavirus. Om mensen met een beperking toch wat afleiding te bieden, hebben ze besloten online te gaan. Iedere twee weken, tot eind juni, komt er een uitzending online met een interessant thema. De eerste aflevering heeft al plaatsgevonden en staat, heel toepasselijk, in het teken van gezondheid. Wat een mooi initiatief!

Bekijk de eerste aflevering hier. Veel kijkplezier!

#WijZijnDichterbij #TV #digitaleoplossing

Een speciaal coronagedicht

Woensdag 13 mei - 11.22 uur | Bewoner Frans van de Dr. Wierstraat in Grave is graag creatief bezig. Zo schrijft hij regelmatig mooie en hartverwarmende gedichten. Frans is werkzaam bij Papyrus; een kunstatelier voor creatieve dagbesteding. Helaas kan Frans hier vanwege de coronamaatregelen even niet terecht. Maar dit stopt huisdichter Frans niet om creatief bezig te zijn. Op eigen initiatief schreef hij dit speciale gedicht over corona. Een mooi en pakkend gedicht! Mooi geschreven Frans!

#WijZijnDichterbij #huisdichter #samenzijnwesterk #topper

Ik zeg het nu zonder overdrijven,
het feit dat we nu thuis moeten blijven
Want wat speelt er zo al lang,
er is namelijk een virus aan de gang
Het is wel ’n gemis,
ik hoop dan ook, dat dit snel verholpen is
Maar met ’n beetje goede moed,
komt dit vast en zeker goed
We zullen nu blijven hopen,
dat dit vredig en goed mag verlopen
Want in onze stille dromen,
hoop ik dat hier toch ’n eind aan gaat komen
Het is namelijk geen prettig idee,
maar voorlopig doen we het er mee
Wat we steeds meer gaan merken,
dat we nu thuis moeten werken
Ik hoop in onze stille dromen,
dat hier snel ’n eind aan mag komen

F.

Taarten voor woningen Winterheide Gennep

Woensdag 13 mei - 11.16 uur | SEP uit Nijmegen is een bedrijf dat zich voornamelijk bezighoudt met het maken van e-learning programma’s. Dit jaar kwamen ze eigenlijk meehelpen bij de koningsspelen op de Winterheide in Gennep. Helaas gooide het coronavirus roet in het eten. De medewerkers van SEP vonden dit erg jammer en lieten het er niet bij zitten. Ze gingen op zoek naar een nieuwe manier om de bewoners van de Winterheide blij te maken. Ze bestellen regelmatig een taart bij Trashúre Taarten en verzonnen iets leuks. Bij elke bestelde taart sponsoren ze een tweede taart aan Dichterbij. Het resultaat: 13 appel-choco taarten! Wat een heerlijk en hartverwarmend initiatief!

De heerlijke taarten worden binnenkort bezorgd. De bewoners en medewerkers van de Winterheide genieten vervolgens van een welverdiend stukje taart. Benieuwd wat ze van de taarten vonden? Dit delen we binnenkort met jullie.

#WijZijnDichterbij #bedankt #hartverwarmend #heerlijketaarten

Moederdag op afstand

Maandag 11 mei - 14.39 uur | Gisteren was het Moederdag. Op verschillende locaties bij Dichterbij werden moeders, ondanks alle coronamaatregelen, toch in het zonnetje gezet. Naast (beeld)bellen zijn er diverse mooie bossen bloemen verstuurd met daarbij persoonlijke kaartjes of tekeningen. Ook zijn er op een aantal locaties Moederdag-pakketjes samengesteld als verrassing voor de ‘moeders’. Op deze manier zetten de cliënten hun moeders ook in deze bijzondere periode in het zonnetje. Super lief!

#WijZijnDichterbij #Moederdag #opafstand

Voor én door Gennep: Let it be!

Zaterdag 9 mei  - 11.21 uur | Cliënt Rutger van woongroep Zuid-oostwal en aantal medewerkers van de Zwerfheide in Gennep maken deel uit van een videoclip van GennepNews. Het nieuwsplatform heeft samen met verschillende Gennepenaren, zorghelden en ondernemers een hartverwarmende video gemaakt. De video is bedoeld als steun voor iedereen in deze bizarre tijd. Het nummer Let it be van The Beatles staat centraal in de video. De Gennepse versie van het nummer maakt duidelijk dat we ons niet laten kisten door het coronavirus. Samen staan we sterk! Een prachtige en herkenbare boodschap. 

Bekijk de videoclip hieronder. Spot jij de medewerkers van Dichterbij?

#WijZijnDichterbij #samensterk #hartonderderiem

Al meer dan 80 hartverwarmende initiatieven

Vrijdag 8 mei - 12.32 uur | Juist in deze onzekere tijd ontstaan veel mooie initiatieven. Voor én van cliënten, hun familie en vrienden en zorgmedewerkers. Bij Dichterbij geven wij deze hartverwarmende initiatieven een podium. Een podium van positiviteit, waar we elkaar waarderen en waar we trots zijn op elkaar, want #WijZijnDichterbij. Dat deze onzekere tijd ook heel veel mooie dingen naar boven brengt, blijkt wel uit het aantal hartverwarmende initiatieven dat we sinds eind maart hebben ontvangen: meer dan 80! Ontzettend mooi om te zien!

#WijZijnDichterbij #samensterk #bedankt #toppers

Spontane actie van jonge tekenaars

Vrijdag 8 mei - 10.30 uur | De dochters van medewerker Kay hebben voor alle (zorg)medewerkers van Dichterbij een bijzondere stoepkrijttekening gemaakt. Als steuntje in de rug hebben ze een groot hart getekend en een paar vrolijke bloemen. Een mooie spontane actie van deze jonge tekenaars. Dankjewel Lois en Lauren. Jullie zijn toppers!

#WijZijnDichterbij #hartonderderiem #bedankt

Kalebassen voor bewoners regio Zuid

Donderdag 7 mei - 12.30 uur | Medewerker Peter Fleurkens bedacht voor de bewoners van regio Zuid een leuke en kleurrijke activiteit: het schilderen van kalebassen. Samen met Joop Gielens, voormalig manager bij Dichterbij, leverde hij bij diverse woningen in regio Zuid de kalebassen af.

De kalebassen zijn afkomstig uit Ghana, waar ze vaak gebruikt worden als decoratie of andere doeleinden zoals een kruik, een drinkbeker of een kom. De beschilderde kalebassen worden uiteindelijk verzameld. Zodra de periode van veel binnen zitten voorbij is en we weer leuke dingen met elkaar mogen doen, dan worden deze kalebassen verwerkt tot diverse kunstwerken.

Hieronder een voorbeeld van een aantal beschilderde kalebassen. Wat een prachtig resultaat!

#WijZijnDichterbij #creatiefbezig #eenfijnedag #kalebassen #kunst #toppers

Een bijzondere dag voor bewoners Spitsbrug

Woensdag 6 mei - 11.01 uur | Zaterdag 2 mei was een bijzondere dag voor de bewoners van de Spitsbrug in Afferden. Stichting Erato, met in het bijzonder Math Craenmehr, kwam langs voor een heus raamconcert. Ondanks het wisselvallige weer hebben de bewoners, op gepaste afstand, genoten! Heel leuk om te zien!

#WijZijnDichterbij #zorgvoorelkaar #genoten #bedankt

Medewerkers Sneeuwheide 3-9 verrast

Woensdag 6 mei - 10.42 uur | De medewerkers van Sneeuwheide 3-9 in Gennep hebben afgelopen week een welverdiend presentje gekregen van Christl Trilsbeek van beautymerk Oriflame. Het presentje bestaat uit diverse beautyproducten. Dankjewel voor deze hartverwarmende verrassing!

#WijZijnDichterbij #verrassing #bedankt

Bewoners in Uden muzikaal verrast

Maandag 4 mei - 13.12 uur | De bewoners van de Anne Coothstraat in Uden beleefden een gezellige middag. Ze werden verrast met een muzikaal optreden van Stichting Erato. Het zonnetje scheen en er werd gezongen en gedanst. Kortom: een gezellige middag. Bedankt Erato voor deze muzikale verrassing!

#WijZijnDichterbij #stichtingerato #muzikaleverrassing

Verrassing voor medewerkers van de Boskant

Maandag 4 mei - 13.08 uur | Afgelopen vrijdag zijn de medewerkers van de Boskant in Gennep, waaronder de medewerkers van de AVG-praktijk, verrast met twee heerlijke taarten en een persoonlijk kaartje. Ook de medewerkers van expertise, die vaak op deze locatie aanwezig zijn, genoten van een welverdiend stukje taart.

#WijZijnDichterbij #taart #hartonderderiem

Mimakker Lotta op bezoek bij Dichtershof

Zaterdag 2 mei - 10.32 uur | Net als eerder op de locaties in Velp, Schijndel en Oss hebben ook de bewoners van Dichtershof in Blerick een special bezoekje gekregen. Mimakker Lotta kwam, met gepaste afstand natuurlijk, op bezoek! Het was een gezellige middag en de cliënten vonden het fantastisch!

#WijZijnDichterbij #clown #verrassing #genieten

Hartverwarmende prikbord reacties

Vrijdag 1 mei - 10.39 uur | De gevolgen van het coronavirus zijn overal voelbaar. Zowel bij cliënten, hun familie en vrienden als bij zorgmedewerkers. Om deze mensen een hart onder de riem te steken, hebben we een digitaal prikbord gecreëerd. Er zijn al tientallen hartverwarmende reacties binnengekomen. Ontzettend lief!

In onderstaande video een aantal hartverwarmende berichtjes.

Wie steek jij hieronder een hart onder de riem? Ga naar https://www.dichterbij.nl/prikbord en plaats een bericht!

#WijZijnDichterbij #hartonderderiem #samensterk #bedankt

Een welverdiende taart voor Sneeuwheide 3-9

Vrijdag 1 mei - 09.41 uur | Chris Cox Groente en Fruit uit Boxmeer plaatste een oproep op social media met de vraag: wie verdient de-hart-voor-de-zorg-taart? Veel mensen in de zorg verdienen natuurlijk een heerlijke taart. Daarom was het haast onmogelijk om een keuze te maken uit alle hartverwarmende reacties. De taart ging uiteindelijk naar de medewerkers en bewoners van Sneeuwheide 3-9 in Gennep. Een positieve verrassing na een hele moeilijke periode. Welverdiend! Geniet ervan!

#WijZijnDichterbij #hartvoordezorg #toppers #samensterk

Bezorgservice dagbesteding Werkkracht Oss

Donderdag 30 april  - 11.24 uur | Vanwege de coronacrisis zijn veel dagbestedingslocaties gesloten. Dat geldt ook voor Werkkracht in Oss. De cliënten kunnen hierdoor niet meer naar hun werk. Het team van Werkkracht heeft hier een oplossing voor bedacht: als de cliënt niet naar de dagbesteding kan, dan komt de dagbesteding toch gewoon naar de cliënt.

Een paar keer in de week rijden de medewerkers op en neer om werk af te leveren en op te halen bij de woningen. Van het in elkaar zetten van spijkerclips en het vouwen van kaarten tot aan licht montagewerk. De cliënten van de dagbesteding, werken hierdoor, net zoals de rest van Nederland, gezellig vanuit thuis. Uiteraard wordt overal rekening gehouden met de nodige maatregelen!

#WijZijnDichterbij #thuiswerken #mooieoplossing

Beweegtip: dansen met een doekje

Donderdag 30 april - 10.31 uur | Bewegen is goed voor je gezondheid. Zeker in deze tijd waarin we veel binnen zitten. Om in beweging te blijven heeft collega Elisa, werkzaam bij Dichterbij Horst, een leuk idee bedacht: dansen met een doekje. In haar filmpje laat ze zien hoe je kunt dansen met een doekje op een sfeervol muziekje. Je kunt het zittend of staand doen. Een leuke bezigheid. Zeker nu er veel activiteiten niet doorgaan. Bedankt voor deze mooie beweegtip!

Wil je ook dansen met een doekje? Bekijk de video hier:

Veel dansplezier!

#WijZijnDichterbij #bewegenopmuziek #goedvoordegezondheid

Creativiteit in Horst

Woensdag 29 april - 7.50 uur | Judith, werkzaam aan de Deken Creemersstraat in Horst, is erg creatief. Zo zette ze haar creativiteit in om mooie raamtekeningen te maken voor de woongroep waar ze werkt. Ze tekende onder andere deze mooie raamtekst om iedereen binnen de woning, maar ook daarbuiten, een hart onder de riem te steken. Dankjewel Judith voor de mooie gebaar!

#WijZijnDichterbij #creatief #raamtekening #talent #hartonderderiem #topper

Hilarische clownsact in Oss

Woensdag 29 april - 7.30 uur | De bewoners van de Teugenaar in Oss kregen bezoek van twee hele speciale gasten. Twee clowns kwamen op een hilarische manier de ramen wassen. Een heerlijk waterspektakel. De cliënten vonden het geweldig!

#WijZijnDichterbij #waterspektakel #clowns #verrassing #genieten

Lang leve de koning!

Dinsdag 28 april - 15:48 uur | Gisteren was het Koningsdag, die dit jaar natuurlijk is aangepast in Woningsdag. Ondanks de coronamaatregelen maakten de bewoners en medewerkers van verschillende locaties er toch nog een feestje van. Van leuke (wonings)spelletjes en een heerlijke barbecue tot aan een gezellige koningsbingo.

In onderstaande video een indruk van een aantal leuke activiteiten tijdens Koningsdag.

#WijZijnDichterbij #koningsdag #woningsdag #gezelligheid

Genieten van een heerlijk ijsje!

Dinsdag 28 april - 13.05 uur | Het is lente! Dat betekent lekker genieten van het zonnige weer, de fluitende vogels en… van een heerlijk verfrissend ijsje. En dat is precies wat de bewoners van De Smaragd ook deden. Om voor wat extra gezelligheid te zorgen in deze moeilijke periode, regelden de begeleiders een ijscokar. Op gepaste afstand genoten de bewoners en begeleiders van een heerlijk welverdiend ijsje. Gewoon een heerlijk moment!

#WijZijnDichterbij #ijscokar #lenteweer #samenzijn

Zandkoekjes bakken met Kelly

Vrijdag 24 april - 11.30 uur | Medewerker Kelly Pouwels heeft een leuk idee uitgevoerd met de cliënten die wonen in de appartementen van De Smaragd. Samen hebben ze op afstand zandkoekjes gebakken. In haar video legt ze stap voor stap uit hoe de cliënten zelf koekjes kunnen bakken. Een heerlijke bezigheid! En nog belangrijker: de cliënten hebben ervan genoten. Dankjewel Kelly voor dit leuke initiatief! 

#WijZijnDichterbij #koekjesbakken #leukeactiviteit

Hartverwarmende kaartjes voor Dichterbij

Donderdag 23 april -  14.09 uur | Cliënten en zorgmedewerkers verdienen in deze tijd een hart onder de riem. Nelke, een vriendin van medewerker Mieke Jenniskens, vond dit ook. Samen met haar twee nichtjes Ries en Joos heeft zij tientallen hartverwarmende kaartjes gemaakt voor de medewerkers en cliënten van Dichterbij. De kaartjes zijn verspreid binnen verschillende woongroepen van Dichterbij. Wat een mooi initiatief! Dankjewel Nelke, Ries en Joos!

#WijZijnDichterbij #zelfgemaaktekaartjes #hartonderderiem

Aan de slag met vogelhuisjes!

Donderdag 23 april - 14.02 uur | Medewerker Tamara van Oss heeft een tijdje geleden, in samenwerking met Daan Coaching, een oproep geplaatst voor het verzamelen van bouwmateriaal. Denk aan spijkers, schroeven en hout. Met deze materialen kunnen ze aan de slag met het maken van mooie vogelhuisjes voor de gemeente Oss. Het bouwen van vogelhuisjes bieden ze als vorm van dagbesteding, zodat de bewoners van de Grutto een zinvolle bezigheid hebben in deze vreemde tijd!

De reacties op deze oproep waren overweldigend! Zowel bedrijven als mensen thuis hebben meegedacht. Zo kwam Jeroen Korsten van Van Herpen Bouwbedrijf 50 bouwpakketten afleveren. Ontzettend lief!

Dankjewel allemaal voor jullie enthousiasme en betrokkenheid. De bewoners van de Grutto zijn blij met jullie bijdrage en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan. Natuurlijk zullen we het eindresultaat nog met jullie delen.

#WijZijnDichterbij #vogelhuisjes #bedankt

Ansichtkaartenactie: een hart onder de riem voor verwanten

Woensdag 22 april - 10.39 uur | Om verwanten een hart onder de riem te steken bedachten een aantal medewerkers van Dichterbij een goed idee; een persoonlijke ansichtkaart van de cliënt voor zijn of haar naaste. Deze week worden de ansichtkaarten bij al onze cliënten bezorgd. Zij kunnen, eventueel met hulp van begeleiding, de ansichtkaart versieren, voorzien van een mooie boodschap en versturen. Zo ontvangen verwanten een hartverwarmende boodschap in deze vreemde tijd!

#WijZijnDichterbij #kaartenactie #hartonderderiem #verwanten

Cliënten in Boxmeer blij met leentoestel

Woensdag 22 april - 9.50 uur | Door het coronavirus zitten we opeens allemaal thuis. Dat is even wennen. We kunnen niet zomaar bij elkaar op bezoek gaan, maar we willen wel graag met elkaar blijven praten. Beeldbellen biedt de mogelijkheid om contact te onderhouden met familie en vrienden. Maar wat doe je als cliënt, als je geen eigen mobiel hebt? De begeleiders uit Boxmeer bedachten daar een oplossing voor. Ze reageerden op een facebookactie van Welcom bij Janssen in Boxmeer. Hier werd een leenmobiel aangeboden aan zorgorganisaties tijdens de coronacrisis. De bewoners zijn ontzettend blij met het toestel!

#WijZijnDichterbij #beeldbellen #bedankt

Smaakvolle verrassing voor cliënten in Uden

Dinsdag 21 april - 13.20 uur | De cliënten van de Veilingstraat, Abdijlaan, Rooijsestraat en Mr. van Coothstraat in Uden ontvingen een smaakvolle verrassing. Onze kerstpakketten leverancier ‘Alledaags geluk’ en Stichting Udenfonds gaven de bewoners een box met pannenkoeken en ijs. Ook andere inwoners van Uden, die door het coronavirus alleen zijn en geen bezoek kunnen ontvangen, ontvingen deze lekkernij. Bedankt voor deze heerlijke attentie!

#WijZijnDichterbij #smaakvolleverrassing #attentie

Een swingende verjaardag voor Renske

Maandag 20 april - 12.49 uur | Renske is 35 jaar geworden! Dat moest natuurlijk gevierd worden. Ook tijdens de coronacrisis. Om er een echte verjaardag van te maken, kwamen muziektherapeut Liza Nass en haar collega Jaap Verbeeten langs voor een swingend raamconcert. Van meezingmuziek tot aan luisterliedjes, Renske en haar medebewoners genoten. Het was geweldig!

#WijZijnDichterbij #verjaardagsgevoel #raamconcert

Disco ’t Trefpunt gaat digitaal

Maandag 20 april - 12.38 uur | Stichting Disco 't Trefpunt is een disco voor mensen met een beperking. Door de coronamaatregelen moesten ze hun deuren tijdelijk sluiten. Hierdoor missen veel cliënten uit de gemeenten Horst aan de Maas, Venray, Venlo en Peel en Maas hun gezellige, tweewekelijks uitje. Maar daar komt verandering in. De dj’s hebben een speciaal radioprogramma gemaakt. Iedere vrijdag in de oneven weken kunnen luisteraars genieten van heerlijke muziek. De uitzendingen vinden plaats tussen 19.00 en 21.00 uur op Omroep Horst aan de Maas. Vóór en tijdens de uitzending kunnen luisteraars zelfs contact opnemen met dj’s Louis en Richard om hun favoriete nummer aan te vragen. Een heerlijk stukje ontspanning in deze onrustige periode!

#WijZijnDichterbij #radioprogramma #favorieteliedjes

Een fijne dag: tips voor leuke en zinvolle activiteiten

Zaterdag 18 april - 11.55 uur | Een fijne dag. Dat willen we natuurlijk allemaal. Binnen Dichterbij hebben we een pagina gecreëerd die je hierbij helpt! Je vindt hier leuke en zinvolle activiteiten. Ideeën en tips om samen een fijne dag te beleven. Extra handig nu tijdens de coronacrisis waar veel activiteiten niet door kunnen gaan. Laat je inspireren en maak er samen een fijne dag van!

#WijZijnDichterbij #tips #eenfijnedag

Een tekening voor opa

Zaterdag 18 april - 11.42 uur | Kleinkinderen denken in deze tijd natuurlijk aan hun opa's en oma's. Zeker als opa en oma ook nog eens in de zorg werken. Tijn maakte een tekening voor zijn opa en zijn collega's. Daar word je toch blij van!

#WijZijnDichterbij #WijZijnSTEVIG #prachtigetekening #lief

Dankjewel gemeente Gennep!

Vrijdag 17 april  - 10.51 uur | Bij verschillende locaties van Dichterbij staat sinds afgelopen week een hartverwarmende boodschap voor de deur. De gemeente Gennep heeft spandoeken geplaatst voor iedereen die zich in deze tijd inzet voor een ander. Voorbijgangers kunnen een boodschap achterlaten op het spandoek. Een mooi initiatief! Dankjewel gemeente Gennep voor deze hartverwarmende boodschap!

De spandoeken zijn te bewonderen op de volgende locaties:
- Dichterbij Winterheide, Stiemensweg
- Dichterbij De Ziep, Siebengewaldseweg
- Dichterbij hoofdkantoor Zwerfheide

Laat jij een boodschap achter op het spandoek?

#WijZijnDichterbij #bedankt #hartverwarmendeboodschap

Succesvolle puzzelactie

Vrijdag 17 april - 10.45 uur | De collega’s van dagbesteding ’t Ven geven sinds medio maart dagbesteding op de woongroepen in Veghel. Ze merkten dat de bewoners, naast productiewerk, ook interesse hebben in bijvoorbeeld puzzelen en spelletjes. Maar de puzzels die ze op de woongroepen hebben, zijn niet meer compleet of interessant genoeg. Hier hebben Madelaine en haar collega’s een oplossing voor bedacht: ze zijn begonnen met een puzzelactie. Door middel van een oproep hebben ze geprobeerd zoveel mogelijk puzzels en spelletjes te verzamelen voor verschillende niveaus. De actie loopt pas een week en ze hebben nu al 400 tot 500 puzzels, spelletjes en kleurboeken verzameld. Fantastisch toch!

Uiteindelijk willen Madelaine en haar collega’s tassen maken die binnen de verschillende woonlocaties in regio west rouleren. Heb jij nog puzzels van 4 tot 500 stukjes die je niet meer gebruikt? Of heb je nog vragen over dit leuke initiatief? Neem dan contact op met Madelaine: m.lodewijk-vandeven@dichterbij.nl

#WijZijnDichterbij #puzzelactie #mooieactie

Uitlaatklep én mooi gebaar richting de buitenwereld

Donderdag 16 april - 13.37 uur | Van prachtige tekeningen tot aan spandoeken met speciale boodschappen, de cliënten en medewerkers van Dichterbij proberen elkaar en anderen op allerlei manieren een hart onder de riem te steken in deze bizarre tijd. Ook de bewoners van het Lindeplein in Velp bedachten een mooi idee. Samen met hun begeleiders begonnen ze hun wensen op papier te zetten. Een mooie uitlaatklep voor gevoelens en tevens een mooi gebaar richting de buitenwereld. Hartverwarmend!

#WijZijnDichterbij #wensen #contact #hartverwarmend

Bewoners van Meierij 44 verrast

Donderdag 16 april - 13.30 uur | Vorige week kregen de bewoners van Meierij 44 aan De Dommel in Sint-Oedenrode een muzikale verrassing. Een vrijwilliger kwam met het idee om de bewoners op te fleuren in deze tijd, door allround zangeres Pearl uit Erp uit te nodigen. En wat hebben ze genoten van het onverwachte optreden! De bewoners straalden, zongen mee en er werd zelfs gedanst. Wat een verrassing!

#WijZijnDichterbij #topvrijwilliger #muzikaleverrassing

Spandoek met een speciale boodschap

Woensdag 15 april - 11.18 uur | De bewoners van De Drink 2 en 6 in Horst hebben een mooi spandoek gemaakt met een speciale boodschap. De boodschap is bedoeld om iedereen een hart onder de riem te steken. Om deze mooie boodschap zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen, hebben ze zich aangemeld bij een ‘Boodschap tegen corona’ van Hart van Nederland. Of Hart van Nederland het idee oppakt en daadwerkelijk komt filmen weten we nog niet. Maar we zien in elk geval dat ze hard hebben gewerkt om dit hartverwarmende spandoek te maken. Het spandoek hangt momenteel voor het raam van de woning, zodat iedereen in de wijk er kracht uit kan halen. Wat een mooi gebaar!

#WijZijnDichterbij #toppers #specialeboodschap

Clowns op bezoek in Velp en Schijndel

Woensdag 15 april - 11.00 uur | Vorige week hebben de bewoners in Velp genoten van een raamzeem act van mimakker Ooke en haar collega. De clowns zochten via deze leuke weg de interactie met de bewoners in deze moeilijke tijd. Ook de cliënten in Schijndel hebben enorm genoten van dit (water)spektakel. Het waren twee geslaagde middagen!

#WijZijnDichterbij #waterspektakel #mimakkers #genieten

Een geslaagd tuinconcert

Dinsdag 14 april - 11.40 uur | Op tweede paasdag genoten de bewoners en medewerkers van de Baersdonck in Grubbenvorst van een tuinconcert. Onder begeleiding van Math Craenmehr van stichting Erato dansten en zongen de bewoners, vanaf hun balkon, mee op de swingende muziek. Een gezellig momentje van samenzijn tijdens de paasdagen!

#WijZijnDichterbij #Pasen #coronaproof #tuinconcert

Een anonieme verrassing

Dinsdag 14 april - 11.06 uur | De bewoners en medewerkers van de Accordeonstraat in Uden kregen te maken met een onverwachtse verrassing. Een onbekende vrouw versierde met haar dochter de ramen van de woningen met een hartverwarmende boodschap! Een mooi gebaar in deze roerige tijd.

#WijZijnDichterbij #anoniem #toppers #raamtekeningen #hartonderderiem

Een fleurige verrassing

Zaterdag 11 april - 11.59 uur | Afgelopen vrijdag werden er 1.200 bloemboeketten afgeleverd bij de Zwerfheide in Gennep. Deze fleurige verrassing is afkomstig van Logistics De Winter. Zij willen op deze manier de medewerkers en cliënten van Dichterbij een hart onder de riem steken. Gewoon een beetje vrolijkheid in deze bizarre tijd. Vrijdag zijn de chauffeurs van Munckhof gestart met de verspreiding van de boeketten. Dankjewel Logistics De Winter voor deze kleurrijke verrassing!

#WijZijnDichterbij #fleurigebloemen #hartonderderiem

Bewoners de Grutto zorgen voor muzikaal vermaak

Zaterdag 11 april - 11.52 uur | De bewoners van de Grutto in Oss hebben de (oudere) bewoners uit de straat opgewekt met een mooi muziekstukje. Met alle maatregelen in hun achterhoofd, trokken ze eropuit om op verschillende opritten muziek te maken. Mooi om te zien hoe deze lastige coronasituatie toch nog kan zorgen voor creativiteit en leuke acties!

#WijZijnDichterbij #hartverwarmend #muzikaletalenten

Bingo in de buitenlucht

Zaterdag 11 april - 11.45 uur | Een keer in de zoveel tijd organiseren de begeleiders van de Baersdonck in Grubbenvorst een bingomiddag voor de bewoners. Een gezellige activiteit waar de cliënten kans maken op leuke prijsjes. Normaal vindt de bingo natuurlijk binnen plaats, maar vanwege de coronamaatregelen is dit nu even lastig. Daar hebben de begeleiders een oplossing voor bedacht: bingo in de buitenlucht, met voldoende afstand! Heerlijk genieten in het zonnetje!

#WijZijnDichterbij #Bingo #lenteweer

Het digitale paasverhaal

Vrijdag 10 april - 12.30  uur | Het is dit weekend natuurlijk Pasen. Dit laten we, ondanks het coronavirus, niet zomaar aan ons voorbij gaan. Geestelijk verzorger Lea Heinemans en haar collega’s hebben een filmpje gemaakt waarin het paasverhaal wordt verteld. Een digitaal paasverhaal dus: super handig in deze tijd. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Beluister en bekijk het verhaal hier:

We wensen iedereen een fijn, maar vooral gezond, paasweekend!

#WijZijnDichterbij #Pasen #paasverhaal

Een heerlijke paastraktatie

Vrijdag 10 april - 12.11 uur | Ook tijdens de coronacrisis gaat Pasen natuurlijk gewoon door. Voor de paashaas een extra reden om alle zorgmedewerkers en cliënten te verrassen met een heerlijke en welverdiende paastraktatie. Bij alle woonlocaties stond een heerlijk zakje paaseieren op de stoep met een speciale boodschap. Een momentje van waardering in deze hectische tijd!

#WijZijnDichterbij #Pasen #samensterk #waardering #welverdiend

Burgemeester van Meierijstad deelt appelflappen uit

Vrijdag 10 april - 11.07 uur | Afgelopen donderdag kregen alle medewerkers en cliënten in de gemeente Meierijstad een heerlijke appelflap. Even een momentje van rust in deze hectische tijd. Op locatie Bosven in Veghel kwam burgemeester van Rooij persoonlijk de appelflappen afgeven. Cliënt Steven Harks uit Veghel zorgde voor de muziek tijdens het bezoek van de burgemeester!

#WijZijnDichterbij #appelflappen #vandeburgemeester #hartonderderiem

Samen staan we sterk: #WijZijnDichterbij

Donderdag 9 april - 12.28 uur | Van cliënt tot medewerker, van verwant tot vrijwilliger: Dichterbij is geraakt door het coronavirus. Ook al zijn we niet altijd bij elkaar, we zijn wel samen. Dat blijkt wel uit deze boodschap.

#WijZijnDichterbij #wijdoenhetsamen #samensterk #hartonderderiem

Heerlijke frambozen in Sint-Oedenrode

Donderdag 9 april - 11.16 uur | De medewerkers en cliënten van locatie Grote doelenlaan ontvingen afgelopen week een flinke dosis vitamientjes. Teler Driscoll’s bracht namelijk een aantal heerlijke bakjes frambozen langs om de medewerkers en bewoners een hart onder de riem te steken in deze onzekere periode. Een heerlijke boost voor de gezondheid!

#WijZijnDichterbij #gezondeten #frambozen #heerlijkcadeau #vitaminen

Vlog van Thomas: hoe is het om dagbesteding op de woning te krijgen?

Woensdag 8 april - 10.31 uur | Vanwege de coronamaatregelen zijn er momenteel geen dagbestedingsactiviteiten. Ook cliënt Thomas kan niet naar dagbesteding de Bosploeg in Gennep, waar hij normaal 5 dagen in de week is. Toch verveelt Thomas zich niet. Begeleider Lucas gaat in zijn vlog langs bij Thomas om te horen hoe hij zijn dagen nu doorbrengt. Spoiler alert: Thomas vertelt dat het goed met hem gaat en is ondanks de situatie positief. Hartverwarmend om te zien!

#WijZijnDichterbij #vlog #blijfpositief

Medewerkers en cliënten in Malden in het zonnetje gezet

Woensdag 8 april - 10.08 uur | Er wordt in heel Nederland hard gewerkt om het coronavirus tegen te gaan. Ook bij Dichterbij werken de medewerkers dag en nacht om alle cliënten zo goed mogelijk te helpen en te verzorgen. Om hen een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode, tekende Roos uit Malden samen met haar kinderen een aantal mooie tekeningen, schreven ze brieven en kochten ze mooie bloemen. Deze gaven ze persoonlijk af bij de locaties van Dichterbij in Malden. Wat lief!

#WijZijnDichterbij #hartonderderiem #bedankt

Zangeres Corry Konings verrast cliënt

Dinsdag 7 april - 11.36 uur | Cliënt Marianne is een grote fan van zangeres Corry Konings. Vanwege de coronamaatregelen heeft ze haar haar 61e verjaardag niet kunnen vieren zoals ze normaal gewend is. Daarom hebben haar begeleiders van de Watermolen in Schijndel een speciale boodschap voor haar geregeld. En wat voor een! Mariannes grootste idool Corry Konings heeft haar namelijk een persoonlijk filmpje gestuurd. Een grote verrassing voor Marianne, ze vond het GEWELDIG!

#WijZijnDichterbij #verrassing #verjaardag #corona #corrykonings

Beweegboek: bewegen met plezier

Dinsdag 7 april - 11.25 uur | Bewegen is belangrijk. Zeker nu, in deze tijd. Bij Dichterbij zijn diverse beweegcoaches actief om beweging te stimuleren. Die werken samen met andere beweegcoaches uit de regio, bijvoorbeeld met Ilvy Sanders, beweegcoach Sport aan de Maas. Zij ontwikkelde een Beweegboek voor mensen met een beperking. Het boek zit vol laagdrempelige spellen die met weinig materiaal toch erg leuk zijn om te doen. Je kunt het zo makkelijk en zo moeilijk maken als je wilt, dus iedereen kan meedoen!

Ideeën nodig voor leuke beweegspellen? Maak gebruik van het beweegboek.
Beweegboek Mensen met een beperking

#WijZijnDichterbij #lekkerinjevel #beweegboek #gezondheid #voorjongenoud

Bewoners Oss zijn de eikenprocessierups te snel af

Maandag 6 april - 12.28 uur | Vorig jaar was Nederland in de ban van de eikenprocessierups. Door het mooie lenteweer is de kans groot dat dit weer gaat gebeuren, maar daar willen de bewoners van Oss een stokje voor steken. Medewerker Tamara van Oss heeft in samenwerking met Daan Coaching een mooie activiteit bedacht: het maken van vogelhuisjes! De koolmees is de natuurlijke vijand van de rups. Dus de vogelhuisjes zijn een mooie ondersteuning. Een super leuke activiteit nu de dagbestedingsactiviteiten zijn vervallen door het coronavirus. En ook nog eens een vrolijke aanblik voor Oss, want de huisjes komen overal in de gemeente te hangen!

Ken jij nog iemand die spijkers, schroeven of hout over heeft? Neem dan contact op met t.vanoss@dichterbij.nl of info@daan-coaching.nl. Alle materialen zijn welkom!

#WijZijnDichterbij #eikenprocessierups #koolmeesjes #vogelhuisjes #activiteit

Wijze les: probeer het positieve te zien!

Maandag 6 april - 12.15 uur | Zorgmedewerker Monic van der Heijden vertelt op de website van Mooi Schijndel openhartig over hoe zij haar (werk)dagen ervaart tijdens de coronacrisis. Benieuwd? Lees haar positieve wijze les op: https://mooischijndel.nl/nieuws/7937/47536/probeer-het-positieve-te-zien

#WijZijnDichterbij #zorgmedewerkeraanhetwoord #column #hartonderderiem

De vrijetijdsbox om verveling tegen te gaan

Zondag 5 april - 17. 55 uur | Nu de dagbestedingen (grotendeels) gesloten zijn, er geen bezoek meer langs mag komen en we niet weten hoelang de coronacrisis nog gaat duren is de kans op verveling groter. Om de verveling tegen te gaan, hebben cliënten en collega’s van dagbesteding Het Kruispunt van STEVIG een creatieve oplossing bedacht: de vrijetijdsbox. De box wordt iedere week gevuld met allerlei leuke activiteiten die je kunt doen in je vrije tijd. Van knutselen en bakken tot aan samen een spel spelen. Ook zit er in iedere box een notitieboekje waar je ideeën kunt opschrijven voor de volgende box. Wat een creatieve oplossing!

#WijZijnDichterbij #activiteiten #creatief

Een liefdevolle verrassing

Zondag 5 april - 17.45 uur | Onze cliënt Jeroen uit Venray heeft sinds januari dit jaar een liefdevolle relatie met zijn vriendin Susanne. Helaas kunnen ze elkaar vanwege de coronacrisis niet zien en missen ze elkaar ontzettend. Daarom heeft vriendin Susanne een verrassing georganiseerd. En wat voor een! Met hulp van het programma Kassa van BNNVARA krijgt Jeroen de verrassing van zijn leven. Wat een liefdevolle verrassing!

Bekijk het fragment terug (vanaf minuut 42:45)

https://www.npostart.nl/kassa/28-03-2020/BV_101396132?utm_medium=refferal&utm_source=tvblik

#WijZijnDichterbij #hartverwarmend #liefde

Overspoeld met kaartjes

Zaterdag 4 april - 10.45 uur | De jonge bewoners van locatie de Beukendreef in Heeswijk-Dinther worden sinds vorige week zaterdag overspoeld met heel veel kaartjes. De kinderen en jongeren van Beukendreef kunnen van vanwege de coronamaatregelen niet naar hun ouders. Het team kwam met het idee om de bewoners op te vrolijken met kaartjes en plaatste een oproep op Facebook.

En dat had effect! Iedere dag stromen de kaartjes binnen. Kaartjes van familie, vrienden maar ook van onbekende uit diverse delen van het land. Alle kaartjes worden gezamenlijk, onder het genot van een kopje thee, bekeken. Als bedankje sturen ze ook een zelfgemaakt kaartje terug. Wat een hartverwarmende actie!

#WijZijnDichterbij #liefdevollekaartjes #hartverwarmend

Brood van bakkerij Op de Beek

Zaterdag 4 april - 10.30 uur | Bij dagbesteding bakkerij Op de Beek in Panningen bakken ze normaal gesproken heerlijke broden, koekjes en vlaaien. Door het coronavirus is de bakkerij nu helaas gesloten. Toch wordt er achter de schermen hard gewerkt om zo veel mogelijk woningen en voorzieningen van Dichterbij van brood te voorzien. Bedrijfsleider Jos legt dat uit in onderstaand filmpje. Goed bezig daar in Panningen!

#WijZijnDichterbij #hardewerkers #bakkerij

Spandoek voor toppers Dichterbij

Vrijdag 3 april - 10.35 uur | De medewerkers van de woningen aan de Stiemensweg in Gennep worden sinds woensdag welkom geheten met dit prachtige spandoek. Het is gemaakt door de kinderen van collega Debbie Thomassen. En omdat het spandoek direct aan de Stiemensweg hangt, waar veel verkeer voorbij komt, ziet iedereen dat er echte toppers in de zorg bij Dichterbij werken.

Thijs en Lars, jullie zijn zelf ook toppers! Bedankt voor het mooie spandoek.

#WijZijnDichterbij #Toppers #spandoek #hartonderderiem

Een muzikale oppepper

Donderdag 2 april - 10.59 uur | Om wat vrolijkheid te brengen in deze lastige periode, heeft Chris van Heesch van Feestmee.com het initiatief genomen om met zijn muziekbus een tour te maken langs diverse woonzorgcentra in de regio. Ook de bewoners van Dichterbij in Veghel en De Beemden in Sint Michielsgestel konden vanachter hun raam genieten van populaire en vrolijke deuntjes. Wat een mooi initiatief!

#WijZijnDichterbij #muziekbus #opvrolijken

Yoga voor iedereen

Donderdag 2 april - 10.56 uur | Aandacht voor je geest, je gevoel én je lichaam. Zeker nu, tijdens de coronacrisis, is dat erg belangrijk. Medewerker Linda Landsta – van Sark is naast begeleider bij Dichterbij ook yogadocent bij NineMinMax. Ze maakte deze yoga les met toegankelijke oefeningen om je immuumsysteem te versterken. De les is geschikt voor iedereen!

Doe ook mee! Bekijk de yoga les hieronder.

#WijZijnDichterbij #yoga #geestgevoellichaam #goedinjevel

Beschermengeltjes voor inwoners Sint-Oedenrode

Woensdag 1 april - 15.32 uur | Ook de bewoners van Dichterbij in Sint-Oedenrode zetten hun beste beentje voor in deze moeilijke tijd. Doordat ze niet meer naar hun dagbesteding mogen bij Meerschot, de kinderboerderij of ander werk, hebben ze samen met de begeleiders een leuke knutselactiviteit bedacht. Special voor buurtbewoners, familie, vrienden, Odendael en andere bewoners van Sint-Oedenrode hebben ze beschermengeltjes gemaakt. ‘Wij wensen jullie een beschermende tijd toe!’ is hun boodschap. Wat een mooi initiatief!

#WijZijnDichterbij #beschermengeltjes #hartonderderiem

Veiligheid op één bij opleiden centralisten

Woensdag 1 april - 15.29 uur | We doen er alles aan om de vragen, die komen van de zorglocaties, tijdig te kunnen blijven beantwoorden. Zodat de cliënt de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Om bij verhoogde uitval van medewerkers in het bestaande team het werk op te kunnen vangen, leiden we nu 10 extra centralisten op. Zij kunnen achter de geplaatste glazenplaat veilig meekijken met een ervaren centralist. De 10 nieuwe centralisten zijn medewerkers van Dichterbij.

#WijZijnDichterbij #WijZijnSTEVIG #samensterk #corona

Schoonmaken met Frencis

Dinsdag 31 maart - 15.51 uur | De dagbestedingslocaties zijn door het coronavirus gesloten. Sommige cliënten missen de dagbesteding wel heel erg, zoals Frencis. Zij maakt normaal gesproken schoon op de Zwerfheide in Gennep, maar is nu een hele fijne kracht thuis. Haar huisgenoten zijn super blij met haar. Wat een motivatie!

#WijZijnDichterbij #schoonmaken #topper

Medewerker Janine Hermkens op de radio

Dinsdag 31 maart - 15.30 uur | Afgelopen zaterdag werd medewerker Janine Hermkens live geïnterviewd door het regionale radioprogramma Café Reindonk. Als zorgmedewerker werd ze door presentator Paul Knorr in het zonnetje gezet. Zo heeft ze een heerlijke taart toegestuurd gekregen, die ze samen met haar collega's en cliënten kan delen.

Benieuwd naar haar interview? Luister hem terug via https://bit.ly/2UOtZgS (tijdstip: 11.45 uur).

#WijZijnDichterbij #radio #debuut #inhetzonnetje #trots

Bezinningsruimte bij De Ziep

Maandag 30 maart - 16.13 uur | Een kaarsje opsteken, een foto van een familielid ophangen of rustgevende muziek luisteren. Bij De Ziep in Ottersum hebben ze daar een bezinningsruimte voor ingericht. Juist in deze tijd is het belangrijk om stil te staan bij de minder mooie kanten van het leven. Een luisterend oor of gewoon even samen stil zijn kan enorm helpen. Wat doe jij om tot rust te komen in deze moeilijke periode?

#WijZijnDichterbij #bezinning #voorelkaar #coronavirus

Bekijk hieronder een filmpje van de bezinningsruimte bij De Ziep:

Radio Beeldkracht, pure entertainment!

Maandag 30 maart - 16.02 uur | Wil je een verzoekplaatje aanvragen, luisteren naar lekkere muziek of weten hoe anderen hun tijd doorbrengen in deze hectische en onzekere tijd? Luister dan iedere maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag tussen 12.00 uur en 16.00 uur live naar radio Beeldkracht. Pure entertainment voor iedereen!

Je kunt meeluisteren via www.beeldkrachtuden.nl door op de link radio te klikken.

Plaatje aanvragen? Geef het door aan Beeldkracht Uden via:
beeldkracht@dichterbij.nl / 06-29239289

 #WijzijnDichterbij #beeldkracht #entertainment

Logopediste maakt hartverwarmend nummer 'Gescheiden door het vensterglas'

Zondag 29 maart - 11.48 uur | Babs Hilliger is naast logopediste bij Dichterbij ook zangcoach. In het lied ‘Gescheiden door het vensterglas’ zingt ze over de heftige periode waar we met z’n allen in zitten. Een diepe buiging maakt ze voor de zorg. Wij maken een diepe buiging voor haar talent!

Bijzonder raamconcert van Jofri Boekschooten in Velp en Grave

Zondag 29 maart - 10.43 uur | Afgelopen donderdag bracht Jofri Boekschooten een bezoekje aan locaties in Velp en Grave. Hij gaf daar op tien woningen een geweldig raamconcert. Het was mooi om te zien hoe iedereen daar op zijn eigen manier op reageert: zingend, dansend of genietend vanuit de woon- of slaapkamer.

Een bijzonder mooie middag voor de cliënten in deze lastige periode!

L1-presentator als held onthaald bij Dichterbij

Zaterdag 28 maart - 13.25 uur | Waar presentator Bas van der Zwaan van L1mburg dacht dat hij een aantal corona helden in het zonnetje ging zetten, werd hij zelf onthaald als held. Bas, namens je vele fans, bedankt voor je hart onder de riem. Samen houden we de vrolijkheid erin, want #WijZijnDichterbij!

#WijZijnDichterbij #coronahelden #Óngerwaeg #bloemetjevanbas #hartonderderiem #vooriedereendiehetnodigheeft

Bekijk het item van L1mburg hier: https://www.facebook.com/L1mburg/videos/2608346522766966/

Tóch op tijd boodschappen op herstelplek in Oss

Zaterdag 28 maart - 12.45 uur | Op onze nieuwe tijdelijke herstelplek in Oss stond deze week alles in het teken om de locatie voor te bereiden op de opvang van cliënten die in deze periode extra zorg nodig hebben. Het was daarom niet handig dat het even niet lukte om de boodschappen voor de locatie online te bestellen.

Gisteren kwam er een spontaan telefoontje van de supermarkt! Ze hadden geregeld dat onze locatie tussen 10:00 en 12:00 uur de gelegenheid kreeg om de boodschappen te bestellen. En…de boodschappen werden niet veel later geleverd. Wat fijn dat de supermarkt hier zelf het initiatief nam om ervoor te zorgen dat onze cliënten eten en drinken hebben. Een hartverwarmende actie!

Dagbesteding Boskant: 'Cliënten we missen jullie!'

Vrijdag 27 maart 2020 - 14.43 uur | Bij Dagbesteding Boskant worden de cliënten gemist, dat hebben de medewerkers samen mooi weten te verbeelden!

Openluchtconcerten voor cliënten van Dichterbij

Vrijdag 27 maart 2020 - 14.33 uur | In deze bijzondere tijd worden er soms toch zo'n mooie dingen bedacht! De komende periode vinden er op een aantal locaties openluchtconcerten plaats. Aanstaande zondag verzorgt Karine Brahim-Knaapen (begeleidster dagbesteding) openluchtconcerten bij zorgwoningen in Horst. Ook Stichting Erato doet mee: zij gaan aanstaande maandag een locatie in Milsbeek van mooie muziek voorzien en doen dat volgend weekend in Horst. Uiteraard allemaal op gepaste afstand en rekening houdende met de maatregelen. Daar word je toch blij van!

Gratis pannenkoeken voor bewoners!

Donderdag 26 maart 2020 - 15.36 uur | Door de tijdelijke sluiting van Grand Café Open in het hoofdkantoor van Dichterbij in Gennep hadden de medewerkers maar liefst 180 eieren over. Kok Robert stroopte vandaag zijn mouwen op en bakte er ruim 200 pannenkoeken van. Die werden opgehaald door begeleiders zodat bewoners en medewerkers op de locaties in de buurt lekker verwend werden. Go
pannenkoekenbakker Robert!


IMG_1844

De Ronde Tafel Limburg zet Dichterbij in de bloemetjes

Woensdag 25 maart 2020 - 14.08 uur | De Ronde Tafel Limburg heeft op verschillende locaties bloemen laten bezorgen voor onze medewerkers. Op de foto’s zie je de bloemen op onze locaties in Oostrum (STEVIG) en Horst. Wat een mooi en kleurrijk gebaar!

Bloemen
Bloemen2

Wauw! Prachtig gebaar in Velp

Woensdag 25 maart - 11.33 uur | Wat mooi om te zien! Op onze locatie in Velp hebben ouders een spandoek opgehangen om onze kanjers en de kids een hart onder de riem te steken!

Foto spandoek

Bijtjes voor buiten: leuke dagbesteding

Maandag 23 maart – 17.08 uur | Cliënten op de Boomheide 6 en 8 in Gennep hebben hun dag goed besteed! Zij maakte deze prachtige bijtjes voor in de tuin! Nathalie Slegers maakte deze mooie plaatjes.

Chat met ons