Naar inhoud
Anouska met paard en ezels

Het talent van Anoushka: paarden verzorgen

Anoushka (19) woont in gezinshuis Lana in Mill. Ze is dol op paarden. “Ik wilde altijd al graag een pony.” Haar pleegouders Jos en Lobke namen haar als kind geregeld mee naar ‘Pony Pret’; daar kon ze een ritje maken op haar lievelingsdieren. Als het gezin in 2017 naar een grote boerderij in Mill verhuist, komt haar droom uit: ze krijgen een eigen paard. Haar hobby groeit uit tot een passie waar ze in de toekomst haar werk van hoopt te maken.

“Ons paard is een fjord. Dat is een Noors paardenras. Ik vind het de allermooiste paarden die er zijn. Ze heet Lynn en is ontzettend lief”, glundert Anoushka.

Ze is dagelijks bezig met haar paard en de twee ezels die in dezelfde wei staan en heeft er ook talent voor. Niet voor niets loopt ze stage bij een manege in de buurt. Ze hoopt dat ze daar in de toekomst mag blijven werken.

“Paarden nemen het gedrag over van mensen die ze het vaakst zien. Ze zijn heel gevoelig. Het is daarom belangrijk dat je rust uitstraalt”, weet Anoushka. En dat kan de Millse als geen ander. “Ze zorgt heel goed voor haar paard”, vertelt pleegmoeder Lobke. “Ze is veel in de wei te vinden.”

Anouska met ezels

Schilderen

Maar ook binnen, is Anoushka veel met paarden bezig. Haar kamer in de verbouwde boerderij kijkt uit over de wei waar haar paard en de pony’s staan. Vanuit daar schildert ze prachtige portretten van het dier."

Anoushka zit nog op school en loopt stage bij een manege. “Dat vind ik erg leuk om te doen. Hopelijk mag ik daar na mijn stage blijven werken. Ik had nooit gedacht dat mijn droom uit zou komen, maar het is heel fijn dat het wel gebeurd is”, besluit ze met een lach.

Chat met ons