Naar inhoud
10 algemeen 10

Picardie 1-3-5-7

Hoe lijkt je dat: een eigen appartement, waar je samen met één of twee huisgenoten woont? Met altijd begeleiding in de buurt? Dat kan aan de Picardie!

Hoe je woont

In de appartementen aan de Picardie woon je lekker op jezelf, samen met één of twee huisgenoten. Je hebt er een eigen zit-/slaapkamer. Daar kun je je rustig terugtrekken. Maar er is ook een woonkamer met keuken. Dat is een fijne plek als je wat gezelligheid wilt. Er zijn 2 grotere appartementen. Je woont daar samen met 2 huisgenoten. In die appartementen heb je een eigen douche, toilet en wasbak. De andere 2 appartementen zijn wat kleiner. Je woont daar samen met 1 huisgenoot. Jullie delen daar de douche en het toilet. Alle appartementen hebben een balkon. In de zomer kun je daar heerlijk van de zon genieten. Beneden is een binnenplaats. Dat is een fijne plek om te barbecueën en om een zwembadje neer te zetten. De begeleiding komt elke dag langs om voor je te koken. Vind je het leuk om te helpen? Je bent welkom! 

Team Ambulant Gennep begeleidt ook cliënten die zelfstandig wonen in Gennep. Je hoeft dus niet per se in een woning van Dichterbij te wonen om hulp te krijgen. 

Dagbesteding en vrije tijd


Bijna alle bewoners gaan overdag naar de dagbesteding of naar het werk. Dat kan vlak in de buurt. Leuke dagbesteding vind je bijvoorbeeld bij Ambachtelijk Hout of kunstatelier De Kunstschat. Ietsje verderop kun je terecht bij de Intos of Grand Café Open. Je kunt ook leuk (vrijwilligers)werk doen bij winkeliers in Gennep. Ben jij nog op zoek? De begeleiders helpen je graag om een mooie plek te vinden. In je vrije tijd doe je wat jij leuk vindt. Met je eigen vrienden of met een huisgenoot. Precies wat jij wilt. Als je het leuk vindt, komt de begeleiding graag langs voor een kopje koffie. Of gezellig een keertje samen lunchen, een terrasje pakken of een rondje met de benenwagen of duo-fiets, dat kan ook!

Begeleiding


De appartementen liggen op twee verschillende verdiepingen. Op iedere verdieping is een begeleider: er is dus altijd iemand in de buurt om je te helpen. Je begeleiders springen bij als je hulp nodig hebt. Poetsen, koken, wassen, strijken ... net waar jij een steuntje in de rug wilt. Alles wat je zelf kunt, doe je natuurlijk zelf: hartstikke goed!

Foto's van Picardie 1-3-5-7

'Als je het ons vraagt…'

Meer informatie over Picardie 1-3-5-7

Voor wie

Voor volwassenen (18+) met een lichte tot matige verstandelijke beperking in combinatie met autisme, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld psychiatrische of verslavingsproblematiek.

Voorzieningen

- individuele hulp op maat, afhankelijk van de behoefte
- lift
- balkon
- binnenplaats met fietsschuurtje
- midden in centrum
- winkels en horeca in de buurt
- zwembad op loopafstand

Omgeving

De appartementen liggen midden in Gennep, op steenworp afstand van winkels, horeca en andere voorzieningen. Midden in de maatschappij dus. De bushalte is op een paar minuten lopen.

Aantal plaatsen per woning 2-3
Totaal aantal plaatsen 10

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Picardie 1-3-5-7
6591 JA Gennep
  • Picardie 1-3-5-7
    Picardie 1-3-5-7
    6591 JA Gennep

Chat met ons