Naar inhoud
7534 Heijen 8

Picardie Woningen

Drie knusse woningen op een rij, midden in het centrum van Gennep. Hoe mooi is dat?

Hoe je woont

Je woont samen met 4 huisgenoten. Met z’n vijfjes maken jullie het gezellig in de gezamenlijke woonkamer. Je kunt daar samen spelletjes doen. Lekker een kopje koffie drinken. TV kijken. Knutselen aan de grote tafel. De keuken is ook een fijne plek. Als je wilt, mag je helpen met koken. En één dag in de week bepaal jij wat er op tafel komt. Wraps, spaghetti of Hollandse kost. Of nog wat anders: zeg het maar!

Natuurlijk heb je ook een eigen kamer. Echt jouw plekje, waar je heerlijk op jezelf bent. Alle drie de huizen hebben één slaapkamer op de begane grond. De andere slaapkamers zijn op de eerste verdieping en op de zolder. Achter de drie huizen is een grote tuin. Onder de overkappingen staan fijne zitjes. Als we samen barbecueën, zetten we een grote partytent neer. Hartstikke gezellig.

Dagbesteding en vrije tijd


Overdag ga je naar de dagbesteding. Dat kan bijvoorbeeld bij Kunstatelier de Kunstschat. Of bij zorgboerderij Heide Hoeve. En bij Ambachtelijk Hout. Maar je mag ook een andere plek kiezen. Vind je vijf dagen per week wat te veel? Geen probleem, dan ga je gewoon minder.

In je vrije tijd is er van alles te doen. Je begeleiders vinden het gezellig als je meegaat met boodschappen doen. En wat denk je van samen fietsen of wandelen? Of even een terrasje pakken of een potje basketballen? Je kunt ook naar allerlei clubjes. Of lid worden van de voetbalclub. Of gaan fitnessen bij de sportschool. We gaan ook graag met z’n allen op vakantie en bijvoorbeeld naar Funpop.

Welke begeleiding krijg je?


Je begeleiders kijken goed naar wat jij zelf kunt doen. Lukt het niet helemaal? Dan springen je begeleiders bij. Je kunt ook rekenen op de vrijwilligers. Zij kunnen met je mee naar het ziekenhuis. Maar ze zijn er vooral om leuke dingen te met je te doen.

Foto's van Picardie Woningen

'Als je het ons vraagt…'

Meer informatie over Picardie Woningen

Voor wie

Voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. 

Voorzieningen
  • Drie eengezinswoningen
  • Eigen kamer voor elke bewoner
  • Gedeelde woonkamer, keuken en badkamer
  • Voor- en achtertuin
Omgeving

De woningen van Picardie staan midden in het gezellige centrum van Gennep en zijn goed bereikbaar met de fiets, de auto en het openbaar vervoer.

Aantal plaatsen per woning 5
Totaal aantal plaatsen 15

‹ Terug naar het overzicht
Soort ondersteuning
Wonen
Begeleid wonen
Doelgroep
Jongvolwassenen (18-29 jaar)
Volwassenen (30-49 jaar)
Ouderen (50+ jaar)
Adresgegevens
Picardie 9, 11, 13
6591JA Gennep
  • Picardie Woningen
    Picardie 9, 11, 13
    6591JA Gennep

Chat met ons