Naar inhoud
Header 15 2000x550px

‘Als je het mij vraagt’ geselecteerd voor zorgvernieuwingstraject ministerie

We doen mee aan het zorgvernieuwingstraject ‘Begeleiding à la Carte’! Dankzij een overtuigende presentatie is ‘Als je het mij vraagt’ geselecteerd. Het ministerie van VWS gaat ons ondersteunen bij de verdere ontwikkeling en borging van deze manier van werken en denken.

Op 15 mei hielden cliënten Richard en Jan, verwant Esther de Bruin, begeleider Leike Peeters en bestuurslid Cecile Stallenberg een presentatie voor een beoordelingscommissie. En die was goed! “Aan tafel 13 wordt ontroerd geluisterd naar de presentatie van stichting Dichterbij”, schrijft het ministerie op de site Volwaardig leven. “Richard en Jan wonen in De Baersdonck. Zij vertellen hoe ‘Als je het mij vraagt’ hun leven veranderde. ‘Ik kan nu echt mijzelf zijn’, vertelt Richard. ‘Ik teken en dicht veel, heb al drie gedichtenbundels geschreven. En ik fiets graag. Kan ik mijn hoofd leegmaken. Vroeger kon dat niet zomaar, moest ik rekening houden met afspraken, nu kan dat wel.’”

Grondhouding

De redactie schrijft verder: “‘Bewoners zijn mensen, geen dossiers’, vat de begeleider van De Baersdonck samen. ‘Het is een methode, een grondhouding.’ Een moeder vertelt dat haar zoon sinds deze aanpak bijna al zijn medicatie heeft afgebouwd. ‘We willen dit graag verder ontwikkelen’, vertelt bestuurder Cecile Stallenberg. ‘Er zijn zoveel regels waar we tegenaan lopen. Daar hebben we echt hulp bij nodig van het ministerie.’” Die hulp komt er nu, want dankzij de selectie krijgen we ondersteuning van het ministerie. Wat die ondersteuning precies gaat inhouden, dan is nog niet bekend. Op 1 juli is de officiële aftrap van ‘Begeleiding à la carte’. Het project loopt 2 jaar.