Naar inhoud
Coronavirus

Coronamaatregelen worden versoepeld

Tijdens de persconferentie vertelde minister Ernst Kuipers dat Nederland weer open gaat. Goed nieuws! De regering wil de coronamaatregelen in stappen afbouwen. Dat betekent dat we ook het beleid van Dichterbij kunnen aanpassen.

Bezoekers

Het maximum aantal bezoekers per dag vervalt per direct. Wel blijven we met elkaar goede afspraken maken over bezoek. Zo voorkomen we bijvoorbeeld dat het erg druk wordt in een woning.

Mondneusmaskers

Op de meeste plaatsen hoef je vanaf 25 februari geen mondneusmasker meer op. Onze medewerkers blijven ze wel dragen en we verzoeken bezoek om dat ook te doen in de gemeenschappelijke ruimtes.

Isolatie

Het isolatieadvies is versoepeld vanaf vrijdag 18 februari. Ook bij Dichterbij wordt de isolatieduur verkort van 7 naar 5 dagen (bij 24 uur klachtenvrij).

Basisregels

De afgelopen 2 jaar hebben we gezien hoe groot de impact van het coronavirus en de maatregelen op ons leven zijn. We zijn dan ook erg blij met deze versoepelingen. We blijven alert met elkaar. Het virus is niet weg. Nog steeds zien we besmettingen bij Dichterbij. Gelukkig is het verloop vaker mild. Blijf samen scherp op de basisregels.