Naar inhoud

Podcast over innovatieve opleiding van Dichterbij en Gilde Opleidingen

Cliënten ondersteunen bij het leiden van een betekenisvol leven is het doel van alle zorgprofessionals bij Dichterbij. Maar waar leer je dat? Gilde Opleidingen heeft samen met Dichterbij daarvoor een innovatieve opleiding opgezet. Karlijn Cuppen-Mooren, docent bij Gilde Opleidingen en opleidingskundige bij Dichterbij, en Petra Sterken, veranderkundige bij Dichterbij, bespreken dit in een nieuwe aflevering van de podcast Mooie Mensen van Dichterbij.

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.

"Bij reguliere opleidingen maakt de gehandicaptenzorg vaak maar een klein deel uit van de opleiding," vertelt Karlijn. “Bij deze opleiding is daar helemaal op gespitst.” Petra vult aan: "Bovendien kun je de geleerde theorie direct in de praktijk brengen, wat bijdraagt aan een duurzamere leerervaring.”

Karlijn en Petra
Hans en Simone

Studenten

In de podcastaflevering hoor je ook studenten Simone en Hans, beiden zij-instromers. Na een carrière in een compleet ander vakgebied kozen zij heel bewust voor de gehandicaptenzorg. De innovatieve opleiding van Gilde Opleidingen helpt daarbij. “Ontzettend fijn om de theorie direct in de praktijk te kunnen brengen.”

Podcast Mooie Mensen van Dichterbij

Mooie Mensen van Dichterbij is een podcast over zorgprofessionals die bij Dichterbij werken en ieder op hun eigen manier bijdragen aan een betekenisvol leven voor cliënten met een verstandelijke beperking. Luister ook de andere afleveringen over onder andere mensen met een verstandelijke beperking en seksualiteit en de inzet van technologie bij zorg op afstand.