Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
115 Gennep E Health Aangepast

De Limburger: “Zij kunnen zelfstandiger leven dankzij de techniek”

Dagblad De Limburger schrijft over inzet van de juiste hulpmiddelen voor de zorg aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking bij Dichterbij.

Welke zorgverlener weet door het bos dat e-health heet de juiste bomen te vinden? Dichterbij zet vol in op uitkiezen van de juiste hulpmiddelen voor de zorg aan mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. „Er is zo ontzettend veel”, schetst Miranda van Berlo, programmamanager e-health bij Dichterbij, „maar wát er allemaal mogelijk is, is voor zorgverleners vaak onbekend. En daarmee laten we soms ook kansen onbenut.”

De afgelopen jaren zijn tal van innovaties geïntroduceerd op de diverse afdelingen. Toepassingen die het dagelijks leven van cliënten veraangenamen.

„Die hen helpen een betekenisvol leven te leiden”, verwoordt bestuursvoorzitter Monique Caubo. De cliënt en zijn of haar familie krijgt daar een steeds grotere stem in. Om dat te stroomlijnen, begon Dichterbij het project ‘Als je het mij vraagt’, een vernieuwend concept waarbij, samengevat, de wensen en behoeftes van individuele cliënten leidend zijn in de samenstelling van het zorgaanbod. „Met die behoeftes gaan we aan de slag. Dat is op zich een heel proces, want er hoort een uitgewerkt begeleidingstraject bij. Je zult er ook voor moeten zorgen dat er continuïteit is.”

Het volledige artikel is te lezen op de Limburger.nl.  Meer informatie over e-health bij Dichterbij: Een beter leven met e-health

Chat met ons