Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
2583 Gennep 3

Dementietafel over de veranderende woon- en zorgvraag bij dementie

Wat is passende zorg bij dementie? En hoe kun je de veiligheid in huis vergroten zonder dat dit ten koste gaat van de huiselijkheid? Je hoort het woensdag 23 oktober 2019 bij de Dementietafel in Veghel.

Als je te maken krijgt met dementie, dan verandert de woon- en zorgvraag. In de woonomgeving zijn er dan veel mogelijkheden voor passende zorg en praktische oplossingen. Tijdens de Dementietafel laten ergotherapeut Marieke Vosveld en Miranda van Berlo, programmamanager e-health van Dichterbij, zien hoe je de veiligheid en het veiligheidsgevoel kunt vergroten zonder dat dit ten koste gaat van de huiselijkheid.

Over de Dementietafel

De Dementietafel is een initiatief van Familievereniging Dicht-bij in samenwerking met Dichterbij. De Dementietafel wil in een open en ongedwongen sfeer mensen met elkaar in contact brengen om in gesprek te gaan over hun vragen en ervaringen. Begeleiders kunnen leren van de vragen en zorgen van familie en mantelzorgers. Familie en mantelzorgers kunnen leren van de dagelijkse praktijk en kennis bij de begeleiders. Tijdens de bijeenkomsten is er ruimte om vragen, zorgen en emoties te delen.

Aanmelden

Ben je familie, wettelijk vertegenwoordiger of begeleider van mensen met een verstandelijke beperking en de diagnose dementie of de eerste signalen daarvan? Kom dan naar de Dementietafel op woensdag 23 oktober in het Pieter Brueghelhuis, Middegaal 25 in Veghel. De sessie is van 19.00 uur tot 21.30 uur. Je kunt je aanmelden via de site van Familievereniging Dicht-bij of bellen naar (06) 313 146 41.

Chat met ons