Naar inhoud
Special Media Award 2022 Mirjam Photography

Dichterbij-talenten genomineerd voor Special Media Awards

De nominaties van de Special Media Awards zijn bekend. Ook Dichterbij-talenten maken kans op een prijs. In de categorie ‘serie’ is Melvin genomineerd. Hij werkt bij dagbesteding Werkkracht in Oss. In de categorie ‘sport’ is de theatergroep van dagbesteding De Verbeelding genomineerd.

De Special Media Awards is een wedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking die vaak media maken. De prijzen worden dit jaar alweer voor de vijfde keer uitgereikt. Het feest is op woensdag 8 november 2023 bij Beeld & Geluid in Hilversum. Dit is ook live te volgen op YouTube.
Veel mensen met een verstandelijke beperking maken zelf media, zoals Tiktoks, podcasts of vlogs. Zij zijn actieve mediamakers en hebben vaak leuke accounts op sociale media.
Van 1 september tot en met 1 oktober konden zij hun werk inzenden. Er waren dit jaar maar liefst 168 aanmeldingen.

Melvin

Melvin

Melvin werkt bij dagbesteding Werkkracht in Oss. Hij houdt van presenteren. Voor Dichterbij presenteerde hij een aantal video’s over het dagbestedingsaanbod van Dichterbij.

Melvin is genomineerd in de categorie ‘serie’.

De Verbeelding

De Verbeelding is een creatieve, multimediale dagbesteding van Dichterbij. De theatergroep heeft een actief TikTok-kanaal. Ze maken regelmatig leuke video’s. Met hun video over de sportles van Bijzonderfit zijn ze genomineerd in de categorie ‘sport’.

Week van de Mediawijsheid

De Special Media Awards worden uitgereikt in aanloop naar de Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november 2023). Dit jaar is er aandacht voor online omgangsvormen. Hoe zorgen we er met z'n allen voor dat de online wereld een fijne, sociale plek blijft?