Naar inhoud
Symposium - Ottersum

Eerste lezing Dichterbij Academy succes

Xavier Moonen gaf donderdag 6 september de geslaagde aftrap van de Dichterbij Academy. Hij ging in op de veranderende kijk op LVB-cliënten.

“Een fijne verteller”, ”maakt nieuwsgierig”, “hij brengt de theorie naar de praktijk”,  “veel diepgang”, “ik ga op een andere manier kijken naar cliënten met LVB” en “interessant én bruikbaar”. Het zijn een aantal reacties van de ruim tachtig medewerkers en verwanten op de lezing van Xavier Moonen. Bijna negentig procent van de aanwezige collega’s gaf in de evaluatie aan dat de lezing hen helpt in hun werk. Een prachtige score!

Levendige voorbeelden

Moonen vertelde boeiend over de veranderde kijk op mensen met een verstandelijke beperking in de huidige samenleving. Nu bijvoorbeeld het IQ minder veelzeggend is dan voorheen, waarop moet je dan letten bij LVB? Welke oorzaken spelen een rol, hoe weet je dat je met een persoon met LVB te maken hebt? Hoe komt het dat de groep groeit? En, heel praktisch: waarom loopt het op communicatief gebied vaak mis en wat kun je daaraan doen? Het is een kleine greep uit de vele onderwerpen die Moonen besprak en met levendige en duidelijke voorbeelden toelichtte.

Volgende lezing over autisme


Fabienne Naber houdt op 10 oktober de tweede lezing binnen de Dichterbij Academy. Je kunt je nu al aanmelden via www.dichterbij.nl/academy. Daar vind je ook meer informatie over de andere lezingen.

Xavier

Chat met ons