Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
EMB kerstdiner header

EMB-kerstdiner: beleef het mee!

Op zaterdag 21 december is het eerste kerstdiner voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Met 5 heerlijke gangen, live kerstmuziek en uiteraard een gezellige kerstsfeer.

Een kerstdiner gaat meestal aan de neus van EMB-cliënten voorbij, helaas. Zij hebben namelijk slikproblemen en een regulier kerstdiner houdt daar geen rekening mee. Dat kan anders, dachten de diëtisten van Dichterbij. “Ook deze mensen verdienen een heerlijke kerstervaring en smaakbeleving”, zegt diëtiste Kaylee Peeters.

Smaakvolle gerechten

Wat kunnen EMB’ers verwachten? Kaylee: “Cliënten en hun begeleider komen binnen in een mooi in kerstsfeer aangeklede zaal. 2 collega’s verwelkomen hen, zij spelen en zingen kerstliedjes. Vervolgens krijgen de gasten een heerlijk 5-gangendiner.” Dat diner bestaat uit smaakvolle en gladde gerechten. Kaylee: “De chefkok van Asteria heeft op de EMB-dag al bewezen dat hij heerlijk kan koken voor de doelgroep. We kunnen straks genieten van een amuse, een soep, een vleesgerecht, een visgerecht en een toetje.”

Aanmelden

Het EMB-kerstdiner is op zaterdag 21 december in hotel Asteria in Venray. Gasten zijn vanaf 12 uur welkom, het diner duurt tot ongeveer 14.30 uur. Cliënten mogen maximaal 2 verwanten/begeleiders meenemen. Zij eten lekker mee! Het diner kost 17,50 euro per persoon (exclusief drank). Ook cliënten die alleen gemalen voeding krijgen zijn welkom. Wil je je aanmelden? Neem dan contact op met de begeleider of dvc’er.

Chat met ons