Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Symposium - Ottersum

Funpop 2020 gaat niet door

Funpop 2020 gaat niet door. Door het coronavirus gaat er helaas een streep door het leukste festival van Nederland. In 2021 komt Funpop uiteraard weer terug. Jan Smit en Frans Bauer zijn al geboekt!

Funpop zou plaatsvinden op 6 en 7 juni in Horst. Dichterbij, dat aan de wieg stond van het festival, had toegezegd te helpen om door te groeien naar 10.000 bezoekers. Onder meer door het festival actief te promoten en zoveel mogelijk cliënten de mogelijkheid te geven om het festival te bezoeken. “Het is onmogelijk om de afstand van 1,5 meter tot elkaar te bewaren”, aldus de organisatie. “Daarnaast wordt er in deze periode een groot beroep gedaan op al die mensen die zo hard voor ons werken in de zorgsector. We willen zorgmedewerkers niet nog eens extra belasten met begeleidingswerk dat een bezoek aan Funpop nu eenmaal vraagt.”

Dichterbij opnieuw sponsor

Dichterbij respecteert het besluit van de organisatie uiteraard. “Het is goed dat Funpop dit besluit nu al genomen heeft”, zegt Monique Caubo, voorzitter raad van bestuur. “Dat geeft duidelijkheid voor iedereen.” In overleg met de organisatie wordt nog gekeken of er een alternatief mogelijk is. Dichterbij zal Funpop in 2021 in ieder geval opnieuw steunen, zegt ze. “De activiteiten die nu gepland stonden, verschuiven gewoon naar volgend jaar. Het wordt dan ongetwijfeld een extra mooi feest!” Monique bedankt iedereen die meegedacht heeft over activiteiten of zich al als vrijwilliger gemeld had. “Er was al veel werk verzet, het festival leeft bij Dichterbij. Dat belooft veel voor 2021.”

3 dagen

De organisatie heeft de festivaldata voor volgend jaar al bekend gemaakt. Funpop 2021 is op 28, 29 en 30 mei, 3 dagen dus. Gekochte tickets dit jaar zijn dan gewoon geldig. Ook is al een aantal artiesten geboekt, zoals Jan Smit, Frans Bauer en Frans Duijts. Meer informatie lees je op desite van Funpop.

Chat met ons