Naar inhoud
2 groepsfoto

Hoogste punt nieuwbouw in Horst bereikt

HORST – Woensdag 10 april bereikte de bouw van de nieuwe locatie van Dichterbij in Horst het hoogste punt. Dit vierden toekomstige bewoners samen met familieleden, cliëntenraadsleden en medewerkers van Smeets Bouw die de bouw realiseren. Ook waren wethouders Eric Beurskens en Roy Bouten van de gemeente Horst aan de Maas aanwezig.

Met het hijsen van door bewoners zelf beschilderde vlaggen was de hoogstepuntviering officieel een feit. Eerder die dag konden alle aanwezigen al het ‘gebruikelijke’ frietje eten, samen met de bouwvakkers. Smeets Bouw betrekt in het hele bouwproces de cliënten van Dichterbij door parallel aan de bouwfases samen vogelhuisjes en insectenhotels te maken. In de toekomst krijgen die een mooie plek in het park bij de woningen.

3 frietje eten

Betekenisvol leven

Marcia Adams, directeur bij Dichterbij over deze mijlpaal: “Ik ben blij dat de bouw weer een belangrijke stap voorwaarts komt. Hier leiden bewoners straks een betekenisvol leven en mogen ze en kunnen ze zichzelf zijn. Het leven op onze nieuwe locatie wordt ingericht op basis van de behoeften en wensen van de mensen die er komen te wonen”.

Frank Dijkhuis, directeur Smeets Bouw over de mijlpaal: “Trots dat we na een vertraagde start nu toch al zo snel het hoogste punt bereikt hebben. Zo komt de oplevering van dit unieke project weer een stuk ‘Dichterbij’. Complimenten aan het team.” Het is de bedoeling dat de huidige bewoners in de zomer van 2025 verhuizen naar hun nieuwe appartementen. In totaal worden er woningen voor 102 bewoners, verdeeld over twee gebouwen, gerealiseerd.