Naar inhoud
Symposium - Ottersum

Internationale inzendingen voor ontwikkeling terrein Velp

De prijsvraag rondom de herontwikkeling van het terrein in Velp heeft veertien gevarieerde en vernieuwende ontwerpen opgeleverd. Op 17 januari 2018 kiest de jury de winnende inzendingen. Je kunt nu stemmen op een nieuwe naam voor het terrein.

Dichterbij biedt in Velp wonen, dagbesteding en behandeling aan ruim honderd cliënten. Het terrein en het activiteitencentrum zijn aan vernieuwing toe. Om tot het beste idee daarvoor te komen, is samen met Phidias Community Cooking een internationale prijsvraag uitgeschreven voor ontwerpers en architecten. De opdracht: ontwikkel een innovatief en uitnodigend concept dat aansluit op de behoeften van zowel cliënten als medewerkers; een concept waarbinnen cliënten enerzijds zorg kunnen ontvangen in een veilige en beschutte omgeving en dat anderzijds de openheid biedt om de verbinding met de inwoners van Velp te versterken.

Positief verrast

De prijsvraag leverde veertien inzendingen op uit onder meer Nederland, China, Israël, Portugal, Groot-Brittannië en Taiwan. Phidias Community Cooking is positief verrast over de diversiteit ervan. Op 17 januari 2018 kiest de jury, bestaande uit onder andere medewerkers van Dichterbij, een verwant van een cliënt en professionals uit de architectuur, een winnaar. Een dag daarvoor konden cliënten en begeleiders op de inzendingen reageren. Tijdens een expositie over de inzendingen, in het voorjaar van 2018, worden de prijswinnaars bekendgemaakt.

Geïnteresseerd

Buurtbewoners kregen op de jaarlijkse kerstmarkt in Velp al een tipje van de sluier te zien van de inzendingen. Manager Jocko Wittenaar van Dichterbij stond bij de stand. “De bezoekers waren erg geïnteresseerd”, zegt hij. “Ik heb redelijk wat buurtbewoners gesproken die het leuk vonden al een beetje te kunnen zien van de inzendingen. Ook heb ik verteld hoe het verder gaat. Extra leuk was dat wethouder Anja Henisch kwam kijken en informeerde naar de stand van zaken.”

Stem op een nieuwe naam

Wil jij weten hoe het verder gaat? Houd dan www.dichterbij.nl/velp in de gaten. Daar kun je de komende weken ook stemmen op een nieuwe wijknaam. Hiervoor was een prijsvraag uitgeschreven, waarop liefst 42 namen zijn binnengekomen. Een jury heeft hieruit drie potentiële namen gekozen: Park Venestein, Velperbos en Hof van Velp. Tijdens de expositie in het voorjaar wordt bekend welke naam de meeste stemmen gekregen heeft.

Redevel(o)p - Velp