Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Website

Kerstdiner voor mensen met beperking groot succes

Dichterbij hield zaterdag 21 december een bijzonder kerstdiner voor mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB). Ruim negentig gasten genoten samen met hun verwanten van een heerlijk vijfgangenmenu bij Asteria in Venray (Limburg).

EMB-cliënten kunnen normaal gesproken niet deelnemen aan een regulier kerstdiner, omdat zij vaak kampen met slikproblemen. Tijdens het unieke diner werd de voeding dan ook glad gemalen geserveerd. Alle gasten aten hun voeding gemalen; ook de verwanten zonder beperking. “Ik was erg benieuwd. Geen idee wat ik ervan kon verwachten”, aldus een van de gasten. “Maar het is echt heerlijk! De structuur is heel anders dan ik gewend ben, maar de smaak is er niet minder om.”

Het was een verrassend menu, met een amuse van roompaté, een geroosterde paprikasoep, zalm, Limburgs stoofvlees en chocolade mousse of een bavarois. Stijlvol opgediend, zoals het hoort bij Kerst. De gasten genoten van de heerlijke gerechten en de stijlvol aangeklede zaal. Er was volop entertainment in de vorm van live muziek en dans. “Zo fijn om dit te kunnen beleven met mijn zoon”, sprak een moeder dankbaar.

Image00006

Het kerstdiner is een initiatief van de diëtisten van Dichterbij. Zij hielden eerder al een speciale EMB-dag waar glad gemalen voeding werd geserveerd. Dat was zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven”, aldus diëtiste Riet Duijghuisen.


Dietisten
Website 2

Chat met ons