Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Haartse Hoeve 1

Kerstviering Dichterbij nu op YouTube te zien

Er was een prachtige kerstviering bij de Haartse Hoeve in Beugen afgelopen maandag. Beeldkracht nam de hele viering van Dichterbij op. Iedereen kan nu dus vanuit huis tijdens de feestdagen een kerstviering van Dichterbij beleven.

“Het idee ontstond tijdens een overleg met de geestelijke verzorgers”, zegt Ingrid Oude Luttikhuis, e-healthcoördinator voor Expertise. “Ik vroeg hoe we e-health zouden kunnen inzetten bij geestelijke verzorging. Al pratende kwamen zij met voorstel om een kerstviering op te nemen. Op die manier kan iedereen binnen en buiten Dichterbij een kerstviering beleven die afgestemd is op mensen met een verstandelijke beperking.”

Intieme viering

Cliënten en medewerkers van de Haartse Hoeve wilden graag meewerken, ook Beeldkracht zei direct zijn medewerking toe om de viering te filmen. “Het was een mooie, kleinschalige kerstviering”, zegt geestelijk verzorger Cor Maas. “Gebaseerd op de vieringen die we ook iedere 2 weken in de Sint-Norbertuskerk in Gennep houden. Met bekende liedjes, eenvoudige gebeden en natuurlijk het kerstverhaal, verteld in eenvoudige woorden. We delen samen het kerstbrood en cliënten krijgen de mogelijkheid om tijdens de viering te bidden voor een speciaal iemand.”

Nu te zien

Beeldkracht heeft de opgenomen beelden de afgelopen dagen tot een mooi geheel bewerkt. Je kunt de viering nu zien op het YouTube-kanaal van Dichterbij. Een mooie activiteit om de komende dagen samen te beleven. Je kunt ‘m uiteraard op een tablet of laptop bekijken, voor nog meer beleving zie je de viering via je smart-tv of Google Chromecast (39 euro) als je geen smart-tv hebt. Zoek je via de website of app van Youtube? Dan vind je de viering met de zoekterm "Kerstviering Dichterbij 2019".


We wensen iedereen veel plezier bij de kerstviering van Dichterbij!

Chat met ons