Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Header

Lekker bewegen met alledaagse materialen

Met wasknijpers, touw, linten, stoelen, ringen en andere alledaagse materialen kun je lekker bewegen met cliënten. Hoe? Dat zie je op gratis leskaarten en instructievideo’s op de site van Special Heroes Nederland.

Spelenderwijs Bewegen, zo heet het project om mensen met een verstandelijke beperking meer te laten bewegen in hun eigen omgeving. Uniek Sporten Brabant en Special Heroes Nederland hebben hiervoor in samenwerking met Calo Windesheim en SPUIZZ diverse activiteiten ontwikkeld. Door alledaagse materialen op een vindingrijke manier te gebruiken, kun je cliënten uitdagen om te bewegen en te spelen.

Leskaarten en video’s


Hoe je dat doet, zie je op de leskaarten en korte instructievideo’s. Hiermee kun je zelf aan de slag. Dichterbij ondersteunt het initiatief, omdat het altijd goed is om te bewegen. Wij zijn er ook altijd actief mee bezig met cliënten. Niet voor niets zijn de filmpjes bij Dichterbij opgenomen!

Nog meer beweging


Wil je nog meer leuke oefeningen om in beweging te komen? Kijk dan op onze website. Daar vind je een overzicht met internetsites en beweegvideo’s voor mensen met een beperking. Genoeg om uren lekker actief bezig te zijn! Doe je mee?

Chat met ons