Naar inhoud
Symposium - Ottersum

Monique Caubo nieuwe voorzitter raad van bestuur

Monique Caubo (56) is vanaf 7 januari 2019 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Dichterbij. Zij volgt Hans de Veen op, die de functie sinds september 2017 tijdelijk invulde.

Monique Caubo heeft een brede achtergrond binnen de gezondheidszorg. Ze deed ervaring op als bedrijfsarts bij Shell en Achmea en stuurde de arbodiensten bij Rabobank en DSM aan. Nu is ze directeur Kwaliteit, Informatiebeveiliging en Privacy bij HumanTotalCare, een dienstverlener op het gebied van arbeid en gezondheid met ongeveer 1.400 medewerkers.

181101 Foto Klein Monique Caubo

Ook is ze lid van een aantal toezichthoudende organen en was ze acht jaar lang voorzitter van de raad van toezicht van de Conrisq Groep, waartoe ook De Rooyse Wissel en meerdere jeugdzorginstellingen behoren.

Sterke tandem
“Monique is de gewenste sterke persoonlijkheid met daadkracht en een goed gevoel voor effectieve samenwerking”, aldus Léon Frissen, voorzitter raad van toezicht. Hij is verheugd dat de raad van bestuur nu weer definitief ingevuld is. “We danken Hans de Veen voor zijn inzet, hij heeft zijn interimtaken goed vervuld.” Monique Caubo en Cecile Stallenberg vullen elkaar goed aan op het gebied van kennis, ervaring en persoonlijkheid, zegt hij. “Cecile is sterk in bedrijfsvoering, Monique heeft een medische achtergrond met veel ervaring met personele vraagstukken als duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Ze vormen een sterke tandem. Die is nodig voor de uitdagingen die er liggen, zoals het snel en goed inspelen op veranderende zorgvragen, het structureel borgen van ‘Als je het mij vraagt’, het inbedden van e-health in de zorg en het aantrekken en vasthouden van goede medewerkers.” Zowel de cliëntenraad, de GOR als de directie is positief over de benoeming van Monique Caubo.

Mooie ambitie

Uiteraard is ook Monique Caubo zelf blij met haar nieuwe baan. “De visie van Dichterbij om mensen met een verstandelijke beperking te ondersteunen bij een zo fijn en gewoon mogelijk leven spreekt me enorm aan”, zegt ze. “Dichterbij wil daarin uitblinken. Ik wil graag met alle betrokkenen samenwerken om invulling te geven aan deze mooie ambitie en aan de naam en faam van Dichterbij als excellente zorgaanbieder en aantrekkelijke werkgever.”