Naar inhoud
Header 15 2000x550px

Recente projecten Stichting Vrienden van Dichterbij

Stichting Vrienden van Dichterbij ondersteunt faciliteiten, diensten en projecten die het welzijn van cliënten van Dichterbij binnen de samenleving bevorderen. Hiervoor zijn ze geheel afhankelijk van particuliere bijdragen in de vorm van giften, donaties en sponsoring van activiteiten. De afgelopen periode hebben ze onder andere een duofiets geschonken aan de bewoners van Dichterbij in Venray en een verwendag voor de bewoners in Velp mogelijk gemaakt.

“We hebben enorm naar de duofiets uitgekeken,” vertelt medewerkster van Dichterbij Liesbeth Jacobs - van Ass. “De bewoners die al een tochtje hebben mogen maken zijn erg tevreden en vragen steeds wanneer ze weer mogen fietsten. Dat is erg fijn om te horen.”

Tijdens NLDoet in maart maakte de Stichting een verwendag in Schaijk mogelijk voor cliënten van Activiteitencentrum groep 7 in Velp door de Taxirit te financieren. Medewerkster Cora Fleuren van Dichterbij vertelt: “Rond de klok van 10 uur werden we vanuit de dagbesteding vervoerd naar De Phoenix. Daar stond koffie met gebak klaar. Hierna gingen we in groepjes op stap om winkels te bezoeken. Er werden leuke dingen gekocht en ondertussen genoot men van de verschillende geuren, verlichting en de geluiden in de winkels. Om 12.30 uur konden we aansluiten bij het stamppottenbuffet dat gesponsord werd door de plaatselijke slager. Er ontstonden mooie contacten tussen de cliënten en de vrijwilligers en er werd veel gelachen. Na het toetje, een lekker drankje (gesponsord door plaatselijke supermarkten) en een laatste bezoek aan de winkels vertrokken we rond 15.00 uur weer terug naar Velp.”

Meer weten over Stichting Vrienden van Dichterbij? Of wil je een aanvraag indienen bij de Stichting voor een eigen project? Ga naar https://stichtingvriendenvandichterbij.nl/

Duofiets Vrienden van Dichterbij