Naar inhoud
Symposium - Ottersum

Road movie met Miranda, Rob en Frank

Miranda van Dijk, Rob Doesborgh en Frank Bevers spraken donderdag 7 juni op het ministerie van VWS over het VN Verdrag voor rechten van mensen met een beperking. Daarvan is een road movie gemaakt. Die kun je nu bekijken.

Van de reis in de trein tot en met het gesprek met medewerkers van het ministerie en de rondleiding door het imposante gebouw. Een cameraploeg volgde en filmde 7 juni de drie Dichterbij-deelnemers aan de BeleidsProkkel. Ze spraken daar over het VN-verdrag met extra aandacht voor de artikelen over bewustwording, toegankelijkheid, onderwijs, werk, sport, vrije tijd en vakantie, eigen leven en privacy. Hun verhaal erover heb je eerder al kunnen lezen, nu kun je ook de film bekijken.

Extra filmpje

Een extra filmpje is gemaakt met minister Hugo de Jonge. Hij vertelt daarin onder meer waarom hij structureel het gesprek wil aangaan met mensen met een beperking over onderwerpen die hen aangaan. “Pas dan gaat de opdracht van het VN-gedrag om te werken aan een inclusieve samenleving echt werken. Dat kan niet met een overlegje eens in de zoveel tijd met een belangenorganisatie.”