Naar inhoud
Header 15 2000x550px

Stichting SamenLeven wordt Stichting Vrienden van Dichterbij

Stichting SamenLeven heeft de naam aangepast in Stichting Vrienden van Dichterbij. De stichting financiert projecten, diensten en voorzieningen die bijdragen aan een betekenisvol leven van cliënten van Dichterbij. “We vinden de nieuwe naam beter passen. We willen graag dat cliënten en hun familie meteen aan de naam herkennen dat het een stichting voor cliënten van Dichterbij is”, legt bestuurslid Irma Scholtens uit.

Onder het motto, “Mensen met een verstandelijke beperking als medeburgers in onze maatschappij… ons en u een zorg!”, werft Stichting Vrienden van Dichterbij fondsen. Met de ingekomen fondsen worden voorzieningen, diensten en projecten, die het welzijn van cliënten van Dichterbij bevorderen, gefinancierd. Stichting Vrienden van Dichterbij is afhankelijk van particuliere bijdragen in de vorm van donaties en sponsoring.

Buitenspeeldag

ANBI

Stichting Vrienden van Dichterbij is een erkend ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Vanuit de stichting zijn in de afgelopen jaren al diverse projecten die het leven van de cliënten van Dichterbij bevorderen gerealiseerd.

Nationale Buitenspeeldag

De Stichting Vrienden van Dichterbij heeft al diverse wensen in vervulling laten gaan. Van aangepaste schommels tot duofietsen. Maar er worden ook mooie evenementen gehouden met behulp van een gift van de stichting. In het kader van de Nationale Buitenspeeldag is er 14 juni 2023, vanuit het Activiteitencentrum Dichterbij, een buitenspeelmiddag gehouden voor cliënten en genodigden. De genodigden waren basisschool Velp, zorgboerderij de Gastvrijheid, het AZC en het herstelzorg residentie Mariëndaal Velp.

B6