Naar inhoud
1015 - Grave - header

“De honger naar kennis over de oudere cliënt is groot”

Als de twee congressen over de ouder wordende cliënt iets duidelijk hebben gemaakt, is het dat Dichterbij veel kennis over deze mensen in huis heeft en dat medewerkers behoefte hebben aan die kennis. Ruim 200 collega’s beleefden afgelopen vrijdag tijdens het congres ‘Een goede oude dag, zo doen wij dat!’ een “bijzonder zinnige dag”.

“Het is de eerste keer dat ik echt iets kan met de informatie en handvatten die ik kreeg tijdens een congres”, “hier hadden mijn collega’s ook bij moeten zijn”, “het was een lange, maar bijzonder zinnige dag” en “ik had wel alle workshops willen volgen”. Zomaar vier reacties van medewerkers op het evaluatieformulier van Een goede oude dag, zo doen we dat! “Bijna alle bezoekers beoordeelden het congres als goed of zeer goed”, zegt Ellis van Dijck namens de organisatoren van het congres. De lezing door Frans Hoogeveen, specialist ouderenzorg, werd opnieuw uitermate hoog gewaardeerd.

Congres Venray 29112017 Aangepast

Verbeteringen

De opzet van het tweede congres was iets anders dan de eerste editie op 29 november vorig jaar. Ellis: “Op het eerste congres konden mensen twee workshops volgen. Veel bezoekers vonden dat jammer, ze hadden er graag meer gevolgd. Daarom konden deelnemers afgelopen vrijdag desgewenst naar vier workshops.” Voor de workshops zelf hadden bezoekers na het eerste congres tips, die hebben de organisatoren ter harte genomen. Zo is een aantal workshops interactiever gemaakt en konden workshopgevers een cursus presenteren volgen.

Vervolg

Binnenkort evalueert de organisatie het congres. Vrijdag bleek opnieuw dat de behoefte aan kennis over de ouder wordende cliënt groot is. De honger is een beetje gestild, maar er zijn ook nog veel andere interessante invalshoeken en thema’s die aansluiten op die behoefte, aldus Ellis. Of dit tot een derde congres leidt, is nog niet duidelijk; de organisatie denkt dat het misschien ook goed is om iets in een andere vorm te doen.

Congres Venray 29112017 68

Tips en links

Heb je het congres gemist? Op www.dichterbij.nl/ouderen staan de presentaties van de workshops. Je vindt er ook de lezing van Frans Hoogeveen, Vergeet dementie, onthoud de mens. Bezoekers aan het congres ontvingen een waaier met daarop informatie over de workshops en nuttige tips en links. Er is nog een aantal waaiers over. Wil je er een ontvangen, stuur dan een mailtje naar Ellis van Dijck .