Naar inhoud
Symposium - Ottersum

“Vrijwilligers maken het leven rijker”

Vrijwilligers maken het leven van mensen met een verstandelijke beperking een stuk rijker. Daarom worden vrijwilligers bij Dichterbij zo nu en dan in het zonnetje gezet.

Vrijdag 7 december is de Nationale Vrijwilligersdag. In het hele land worden vrijwilligers dan bedankt. Dichterbij deed dat eerder al met zijn vrijwilligers in Nistelrode. Begin november konden ze meedoen aan de vrijwilligersdag. Zo’n 100 vrijwilligers werden bij de Nistel in Nistelrode verwelkomd met een kopje koffie met cake. Daarna bezochten ze in Uden en Oss een aantal dagbestedingslocaties van Dichterbij, zoals Beeldkracht, ’t Veld, Muzepalet, IXO, Ons Boerderijke, Werkkracht en de Hulst. Op elke locatie lieten enthousiaste cliënten en medewerkers zien wat ze allemaal doen.

Mooie indrukken

Na alle bezoeken ging het terug naar de Nistel. Daar wachtte een lunch, presentatie en rondleiding. Directeur Gerard Kersten bedankte de vrijwilligers voor hun inzet. “Met vrijwilligers wordt het leven van mensen met een beperking een stuk rijker, dat kun je niet genoeg bedanken.” Met een tas vol ‘goodies’ en een rugzak vol mooie indrukken en herinneringen gingen de vrijwilligers naar huis.

Vrijwilliger worden?

Als vrijwilliger bij Dichterbij bezorg je mensen met een beperking bijzondere momenten. Wij jij dit ook doen? Kijk dan op onze pagina voor vrijwilligers. Je draagt als vrijwilliger bij aan de kwaliteit van hun leven en krijgt daar veel waardering, plezier en voldoening voor terug. En er is altijd vrijwilligerswerk dat bij je past!

Chat met ons