Naar inhoud
Coronavirus, actuele ontwikkelingen en maatregelen: Coronavirus Lees meer
Symposium - Ottersum

Werkbezoek Gouverneur aan Dichterbij: “Mooi om de passie en trots van de medewerkers te voelen”

Op vrijdag 23 augustus j.l. bracht de gouverneur van de Provincie Limburg, Theo Bovens, een werkbezoek aan Dichterbij. Hij wilde graag kennismaken met de zorg, en vooral in gesprek gaan met zorgmedewerkers. Met een bezoek aan de FPA in Oostrum en zorgboerderij Heiveld in Milsbeek werd hij op zijn wenken bediend.

Vroeg in de ochtend werd Theo Bovens bij de FPA (Forensische Psychiatrische afdeling) in Oostrum ontvangen door Steffie Claassen, begeleider behandeling bij Stevig. Een rondleiding door de gesloten afdeling, waarbij ook de verblijfsruimten en de dagbesteding werden bekeken, werd afgesloten met een gesprek met Steffii en enkele therapeuten. Onderwerpen als veiligheid, perspectief voor patiënten, verbinding met de buitenwereld e.d. werden door de heer Bovens zelf aangesneden. Ook de problemen met de arbeidsmarkt en het imago van de zorg waren onderwerp van gesprek.

Sfeer

Rond de klok van 11.00 uur maakte de gouverneur zijn opwachting bij de locatie Heiveld in Milsbeek. Hij werd enthousiast welkom geheten door begeleiders en cliënten. Heiveld is een combinatie van wonen en dagbesteding in een boerderij-achtige omgeving.  Sylvia Theunissen, dvc-er van deze locatie: “Het is geen zorgboerderij in de strikte zin van het woord; hier loopt geen boer of boerin rond. Het ademt wel de sfeer van een boerderij, doordat we verschillende dieren hebben”. De heer Bovens liet zich informeren over het reilen en zeilen op deze bijzondere locatie, waarbij onderwerpen als roosteren, zelforganisatie, teamontwikkeling e.d. de revue passeerden.

Passie

De gouverneur vertelde voor de camera hoe hij deze dag had beleefd. Hij was onder de indruk van de passie en trots van de medewerkers. “Mooi om dit eens van nabij mee te maken. Ik zie dat er op de locaties van Dichterbij en Stevig mooie dingen gebeuren. Ik zou willen dat de buitenwereld hier meer kennis over zou hebben. Daar ligt nog wel een uitdaging voor ons allemaal!”

Meer weten wat Theo Bovens nog meer heeft verteld over dit werkbezoek? Bekijk dan bijgaand filmpje.

Chat met ons