Naar inhoud
2229 - Gennep (12) - header

Dag Mama: indrukwekkende introductie op congres over ouder worden

Dichterbij houdt op woensdag 29 november een congres over het ouder worden van mensen met een verstandelijke beperking. Ter inspiratie daarop bent u van harte welkom bij Dag Mama, een unieke en indrukwekkende combinatie van muziektheater, lezing en workshop. Te zien op dinsdag 10 en maandag 23 oktober in Schouwburg Cuijk.

‘Confronterend’, ‘herkenbaar’, ‘leerzaam’, ‘verbindend’, ‘bijzonder en belangrijk’ en ‘een must voor naasten en zorgprofessionals’. Dat zeggen bezoekers over Dag Mama. Duidelijk dus dat de voorstelling indruk maakt. Dag Mama gaat over een vrouw die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor de dochter hoe ze daarmee moet omgaan. Het stuk speelt in een zorginstelling waar de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. De voorstelling geeft niet alleen inzicht, maar ook concrete handvatten voor samenwerking.


Steeds ouder

Dichterbij biedt de voorstelling aan medewerkers en verwanten aan omdat de ouder wordende cliënt speerpunt is binnen de organisatie. Mensen met een verstandelijke beperking worden steeds ouder, dit gaat gepaard met ouderdomsziekten als dementie. Bij Dichterbij behoort al meer dan de helft van de bewoners tot de ouderen (50+). Dit percentage stijgt de komende jaren. Dat heeft consequenties voor onze dienstverlening en ondersteuning. We investeren daarom in het vergroten van bewustwording én kennis van medewerkers én naasten over het ouder worden van mensen met een verstandelijke beperking. Dag Mama helpt daarbij.

Gratis kaarten

U kunt Dag Mama bezoeken op 10 oktober om 13.30 uur (duurt tot 16.30 uur) of op 23 oktober om 19 uur (duurt tot 22.00 uur) in Schouwburg Cuijk. Kaarten zijn gratis. Reserveren kan via onze webpagina over ouderen. Meer informatie over de voorstelling zelf vindt u op de site van de makers.

Congres over ouder worden

De voorstelling is een voorloper op het congres Een goede oude dag, zo doen we dat! van Dichterbij op woensdag 29 november met onder meer workshops over thema’s als palliatieve zorg, e-health, valpreventie, seksualiteit, contact maken, slikken en veranderend gedrag bij ouderen. Ook daar bent u van harte welkom. Kijk voor meer informatie op onze webpagina over ouderen.