Naar inhoud
Symposium - Ottersum

Derde lezing Dichterbij Academy gaat over palliatieve zorg

De Dichterbij Academy gaat op 29 oktober verder met Michael Echteld. Hij geeft nieuwe of hernieuwde inzichten in de palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Je kunt je nu aanmelden.

We willen cliënten die niet meer te genezen zijn, een zo aangenaam mogelijke laatste levensfase bezorgen. Cliënten, verwanten en medewerkers brengen in beeld wat daarvoor nodig is en wat de wensen zijn. Dit noemen we palliatieve zorg. Steeds meer medewerkers binnen Dichterbij krijgen ermee te maken. Reden voor Expertise om er een lezing binnen Dichterbij Academy over te houden. Het is gelukt om daarvoor een autoriteit te strikken: Michael Echteld, lector Zorg rond het Levenseinde bij het Expertisecentrum Caring Society 3.0 en projectleider palliatieve zorg bij Prisma, zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

De PALLI

Met zijn lezing geeft Michael Echteld aan de hand van theorie en praktische voorbeelden nieuwe of hernieuwde inzichten in de palliatieve zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Aan bod komen onder meer advance care-planning en de inzet van de PALLI, die we ook binnen Dichterbij gebruiken. Ook gaat hij in op het verschil tussen palliatieve en terminale zorg.

Meld je aan

De lezing van Michael Echteld is op maandag 29 oktober van 19 tot 21 uur bij Gilde Opleidingen, locatie Henri Dunantstraat 40 in Oostrum. Je kunt je aanmelden via www.dichterbij.nl/academy. Op deze pagina vind je ook de presentaties van de eerste twee lezingen van de Dichterbij Academy, over autisme en LVG+. Kun je er niet bij zijn? Je kunt de lezing ook via livestream volgen.