Naar inhoud
Header eventueel met publiek

Dichterbij sponsor van Funpop 2024

Dichterbij sponsort – net als voorgaande jaren – Funpop. Funpop is hét openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook voor hun familie, vrienden en bekenden. Dit jaar wordt het gehouden in het weekend van 24 / 25 / 26 mei 2024 op het evenemententerrein het Kasteelpark Ter Horst.

Dichterbij paviljoen

Dichterbij draagt het festival een warm hart toe en helpt de organisatie om het festival te laten groeien. Dichterbij draagt bij aan de promotie van het festival. Daarnaast verzorgt Dichterbij de invulling van twee paviljoens op het festival: de creatieve hoek en smaakvol Dichterbij.

Funpop zondag5 Mara van den Oetelaar

Ervaring van begeleider Luuk

Luuk Hermse werkt als begeleider op de woonlocatie van Dichterbij in Heesch. In het verleden is hij met cliënten van een andere locatie naar Funpop geweest. “Een groot feest!”, vertelt Luuk enthousiast. Hij ging met een groep van 16 personen een weekend lang kamperen op de festivalcamping. In een grote partybus beleefde het gezelschap een fantastische tijd. “Het echte festivalgevoel. Voor mensen zonder beperking is het eenvoudig om een festival te bezoeken. Je koopt een kaartje en je gaat. Voor onze cliënten is dat niet zo vanzelfsprekend. Het was prachtig om hen ook een keer die festivalbeleving te laten ervaren. ’s Ochtends knakworstjes eten en samen genieten van muziek en elkaars gezelschap.”

Prachtig om hen ook een keer die festivalbeleving te laten ervaren

Luuk
begeleider bij Dichterbij

Luuk is onder de indruk van de organisatie van het festival voor mensen met een beperking: “Vooral indrukwekkend dat het hele festival is ingericht en aangepast op de behoeften van de doelgroep. De artiesten, maar ook het festivalterrein. Voor EMB-cliënten zijn er verschoningsruimtes en er is een snoezelruimte. Voor rolstoelers is er een speciaal podium waar ook altijd ondersteuning aanwezig is. De cliënten konden zelfstandig het festivalterrein verkennen, mede dankzij vrijwilligers bij de in- en uitgang die ervoor zorgden dat niemand zonder begeleiding het terrein verliet. Twee cliënten zijn op het festivalterrein ‘getrouwd’ in het kapelletje. Dat was voor hen echt een hoogtepunt, zo mooi om te zien!”

Meer informatie

De kaartverkoop is gestart. Je kunt een ticket kopen via de website van Funpop. Op de website van Dichterbij vind je onder andere foto’s van vorig jaar.