Naar inhoud
Baersdonck - Grubbenvorst (1)

Eerste woningen geplaatst bij de Baersdonck

Op zes september zijn de eerste woningen geplaatst op het binnenterrein van Dichterbij locatie ‘de Baersdonck’. In de periode tussen dertien en zestien september worden de overige woningen geplaatst. In totaal staan er dan achttien woningen. Zeventien voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en een woning voor de begeleiding in de nacht. In een later stadium worden er nog vier woningen bij geplaatst. De eerste acht bewoners verhuizen begin oktober naar hun nieuwe huis.

Nieuwe woongemeenschap

De Baersdonck wordt een nieuwe woongemeenschap voor mensen met een licht verstandelijke beperking, met gedrag wat soms moeilijk te begrijpen is. De bewoners hebben een behandeling ondergaan binnen Stevig, onderdeel van Dichterbij, en zijn nu klaar om terug te keren naar een begeleide woonvorm in de maatschappij. Het doel is om de bewoners te ondersteunen zodat zij hun eigen leven kunnen leiden; terugkeer in de samenleving is een belangrijk onderdeel hiervan. Ze zijn klaar voor een nieuwe woonomgeving en willen zich dolgraag bij de inwoners van Grubbenvorst aansluiten.

De woningen en het leefconcept

De bewoners hebben straks een eigen huis met alle voorzieningen om zelfstandig te leven. De eenpersoons prefab-woningen worden gestapeld geplaatst op het binnenterrein. Daarnaast hebben de bewoners de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en gezamenlijke activiteiten te ondernemen in het bestaande pand van de Baersdonck. De verbouwing van het bestaande pand is in volle gang, waarna de bewoners de beschikking hebben over een gemeenschappelijke keuken, woonkamer en activiteitenruimtes. Daarbij zoekt het begeleidingsteam van Dichterbij ook actief de verbinding met inwoners van Grubbenvorst. De bewoners willen graag van betekenis zijn in en voor de gemeenschap.

Kijk op de volgende pagina voor meer informatie over de Baersdonck.