Naar inhoud
Symposium - Ottersum

Tweede lezing Dichterbij Academy gaat over autisme

Fabiënne Naber geeft op 10 oktober lezing twee in het kader van de Dichterbij Academy. Zij spreekt over autisme, angst en verstandelijke beperking.

Na de succesvolle eerste lezing van Xavier Moonen gaat de Dichterbij Academy op 10 oktober verder met Fabiënne Naber. Zij gaat in op het ontstaan van angst en het
bijbehorende gedrag bij mensen met een verstandelijke beperking en autisme. Ze geeft voorbeelden en handvatten voor zorgverleners om hiermee om te gaan. 

Over Fabiënne Naber

Fabiënne Naber is neurobioloog en autismedeskundige. Zij is als doctor verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en doet al twintig jaar onderzoek naar autisme. Vorig jaar bracht ze samen met Colette de Bruin het boek ‘Dit is autisme’ uit. Daarin beschrijven ze de hersenwerking van iemand met autisme en het gedrag dat hieruit volgt. Ook beschrijven ze ‘Geef me de 5’, de methodiek die antwoord geeft op vragen rondom autisme en mensen met autisme vooruit helpt.

Meld je nu aan

Meld je nu hier aan. Daar kun je je ook al aanmelden voor de andere lezingen. De lezing van Fabiënne Naber is op woensdag 10 oktober van 19 tot 21 uur in ROC de
Leijgraaf, Muntelaar 10 in Veghel.